Cкільки вулиць у Тернопільській області могли потрапити під закон про декомунізацію?

Поділитися

proxy.imgsmail.ruЯндекс.Карти було запущено в Україні 2006 року. Зараз на них нанесено детальні схеми всіх міст і багатьох менших населених пунктів країни із вулицями й будівлями. Щоб карти залишалися точними й актуальними, українські картографи Яндекса оновлюють їх щомісяця, відстежуючи зміни й перейменування топонімів.

До 21 листопада місцева влада українських міст, селищ і сіл має змінити назви низки об’єктів відповідно до прийнятого півроку тому Закону про декомунізацію. Проте Тернопільської області це практично не стосується*: за даними Яндекс.Карт, населених пунктів із «радянськими» назвами в області лише два, а вулиць знайшлося близько десятка, причому чотири з них названо на честь Леніна. Це один із найнижчих показників у країні. Приміром, у Києві та Київській області лише вулиць та провулків Леніна – 332, а загалом Закон поширюється на понад 2000.

Якщо взяти усі «радянські» вулиці Тернопільської області та з’єднати в одну, її загальна довжина становитиме лише 8 км. Для порівняння: дорога, складена з усіх «радянських» вулиць Київщини, простяглася б на 2200 км – це як від Тернополя до Дубліна.

Контрразведка Службы безопасности Украины уничтожила диверсионную группу России

Бесплатные слот автоматы