Дух романтизму назавжди ввійшов в мене і, напевне, відклав свій відбиток в моїх піснях

Поділитися

12274562_1001324319906049_4109732614411555143_nТак про себе характеризує ювіляр, автор пісень, віршів, малюнків, тато, самоучка-волинянин Микола Більшевич.
Він розповідає: Ось і приїхав…. 50! на носі. Немовби вийшов на Рубікон. Назад не повернешся, а вперід йдеш та йдеш за звичкою. Вже є що згадати…. і по-переду ще стільки того що ТРЕБА відчути-побачити-спробувати, щоб було знову про що згадати. Приходьте, послухаєте про моє і про своє згадаєте. Гроші що надумали витратити на квіти – віддайте в скриньку на АТО на вечорі. Радий буду відчути і побачити вас у залі.»
По закінчені Луцького технічного інституту працював майстром по ремонту автобусів. Більш інтенсивно почав писати з 2001 року, і за деякий час написав близько 50 пісень, у тому числі і свою гордість – дитячу поему в 200 з лишком чотирирядкових віршованих стовпців! Була і проза і роман, до якого до сих пір не доходять руки, щоб довести до його, так би мовити, до вжитку.
Микола Миколайович каже: «Напевне, все розпочалося з ріки… Я виріс на березі Турії в Ковелі. Перша спіймана плотвиця, перша щука, яка потопила поплавка і в той же момент потягла вудочку з рук….. Це все ріка. Потягла і не відпустила. З тих пір я її раб. Потім повела мене по Карелії, Кольському півострові, Кавказі, рідних Карпатах, по інших ріках України на байдарках і катамаранах. Одним словом повноцінне студентське життя. Ми співали пісень Візборна, Висоцького і… пішли свої тексти. Гітара завжди була в походах і тому почали з`являтися свої пісні. Були періоди коли писалося плідно, інколи взагалі не писалося. Але ось так по-трохи назбиралося біля сотні пісень, віршів трохи. Є ще й проза…. З часом репертуар змінювався. Перший, другий Майдан внесли корективи в тексти моїх пісень. Зараз волонтерствую, підтримую воїнів всім тим що їм потрібно і, звісно ж, піснею.
Тому запрошую всіх на мій ювілейний авторський вечір послухати мої творчі здобутки.»
Лауреат 2-ї премії Всеукраїнського фестивалю «Українська родина», переможець III фестивалю авторської пісні, фото і кіно «Вітрила пригод» у номінації «Авторська пісня», автор збірки «Пісенні мандри», яку ще й власноруч художньо оформив, учасник акції ” І повіяв огонь з Холодного Яру”, яка відбувалася у Чигирині та Холодному Яру, благодійного концерту на підтримку військових 51 бригади, яка відбувалася у Ковелі, вечора авторської пісні в рамках відродження фестивалю “Білі лелеки”, фестивалю вуличної музики в Луцьку, свята Купала в Ковелі, літературного вечора «Творчість в серці», XII Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини – Docudays UA та багатьої інших проектів.
Микола стверджує: «Пишу в різних жанрах і для різних поколінь. Приємно коли твій твір сприймається на рівні віків на «ти». Тому запрошую всіх на авторський вечір і для кожного із моєї сотні пісень знайдуться ті, які підсвідомо дозволять нам бути на «ти»!»
Концерт відбудеться 3 грудня 2015 року в палаці культури м.Луцька. Вхід вільний.
Найкращим подарунком, для Миколи, як кожної творчої людини є цінителі та шанувальники його плодів. Дякуючи ентузіазму та творчій енергії завжди залюбки відгукується на прохання поспівати на різних вечорах, акціях, фестивалях за що йому велика подяка та побажання «Многая літа», ну і належної підтримки та оцінки від державних структур.
Руслана Мельник

Помер режисер Ельдар Рязанов

Новини від групи “Схід та Захід єдині”: лекторії та кінопокази