“Міс Канада 2015” не пускають на конкурс “Міс світу” в Китай

Поділитися

Фото Anastasia LinУ той час як претендентки від різних країн на звання “Міс світу” вже отримали запрошення на фінал конкурсу, який відбудеться в Китаї, “Міс Канада 2015” так і не змогла отримати його від організаторів з китайської сторони. Анастасія Лінь, яка завоювала титул найкрасивішої дівчини Канади, стверджує: влада Китаю не хоче видавати їй візу. За її словами, якщо до 20 листопада вона не отримає візу, то не зможе поїхати на фінал “Міс Світу” й буде автоматично дискваліфікована.

Анастасія — 25-річна громадянка Канади, яка народилася в Китаї. Вона стверджує, що їй відмовляють у запрошенні в зв’язку з її правозахисною діяльністю: вона займається викриттям порушень прав людини в КНР. Релігійна свобода — це тема, з якою вона брала участь і перемогла у конкурсі “Міс Канада”. Лінь називає себе “голосом людей, яких позбавили права на голос”. Вона неодноразово виступала з публічними заявами, в яких говорила про переслідування в Китаї тибетців, уйгурів, а також послідовників духовної практики Фалуньгун.

У липні цього року вона також давала свідчення на слуханні в Конгресі США з питання релігійних переслідувань у КНР. Тоді у своїй промові вона сказала, що виступає від імені тих, кого б’ють і катують електричним струмом за їхні духовні переконання.

Китайські органи громадської безпеки погрожували її батькові, що живе в Китаї, через її правозахисну діяльність. “Раптом тато сказав мені, щоб я припинила робити те, чим займаюся”, — говорить Анастасія. “Спочатку я була налякана … Людина, яка завжди мене захищала, опинилася в небезпеці. Після цього, коли я дзвонила йому, він відповідав, що зайнятий. Інші родичі поводилися аналогічним чином. Це тривало три місяці”, — говорить вона.

Вона зізнається, дізнавшись про тиск, який чинять на її близьких у Китаї, спершу думала припинити правозахисну діяльність: “Першою реакцією було: “Звичайно, я не буду більше про це говорити, моя сім’я в небезпеці”. Але через кілька днів роздумів я зрозуміла: якщо вони зможуть змусити мене замовкнути зараз, у мене більше ніколи не буде шансу говорити. Крім того, міжнародна увага насправді убезпечить мого батька”.

Анастасія сама займається за стародавньою системою вдосконалення душі та тіла Фалуньгун, прихильників якої комуністична влада Китаю переслідує понад 15 років. За підтвердженими даними правозахисників, за цей час у в’язницях КНР від катувань загинуло більш ніж 3000 прихильників Фалуньгун, але справжнє число загиблих може бути набагато більшим. Також відомо, що цих в’язнів сумління використовують як матеріал для примусового видаляння органів. Репресії почалися в 1999 р через те, що кількість прихильників Фалуньгун значно перевищила кількість членів компартії Китаю.

“У мене залишилося два тижні, щоб отримати візу в Китай. Я хочу брати участь у конкурсі, щоб китайський народ побачив мене, бо конкурс транслюватиметься по CCTV, — говорить Анастасія, — для китайців — це можливість побачити, як у світі підтримується дух свободи. Я хочу поїхати заради них”.

65-й ​​щорічний конкурс краси “Міс Світу 2015” відбудеться на китайському тропічному курорті Санья 19 грудня цього року.

Майдан – символ гідності та європейських цінностей

Серіал “Слуга народу” приємно здивував якісним сценарієм, грою акторів та операторською роботою