СБУ скерувала до суду справу стосовно фінансування тероризму мешканцями Луганська

Поділитися

слідчі_дії_1 (1)Слідчі СБУ завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно двох жителів м. Луганськ за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.
Слідством встановлено, що на початку лютого 2015 року зазначені особи створили у м. Луганськ незаконну фінансову установу «Перший комерційний центр», яка здійснювала обготівковування коштів з рахунків учасників терористичної організації «ЛНР» як в українській, так й іноземній валютах, виплату бойовикам грошових переказів, зарахування коштів на їх поточні рахунки, обмін валюти тощо.
Спільники терористів акумулювали кошти з різних джерел, зокрема з Росії, і переводили на рахунки українських банківських установ. Кур’єри знімали гроші у відділеннях банків на підконтрольній українській владі територіях та готівкою завозили до т.зв. «ЛНР». Щомісячний оборот фінустанови становив майже 25 мільйонів гривень, з яких сплачувалися «податки» т.зв. фіскальним органам терористів.
Перший_комерційний_центрЗагалом з березня до вересня 2015 року зловмисники забезпечили видачу бойовикам «ЛНР» готівкових коштів на більше ніж 69 млн грн.
У ході розслідування співробітниками СБУ затримано двох представників «Першого комерційного центру» під час реалізації ними у Києві одного з етапів даної злочинної схеми. Нині судом до них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також накладено арешт на майно обвинувачених та кошти, що знаходилися на їх банківських рахунках, загальною сумою понад 1 млн грн.
Інтерєр_ПКЦКримінальне провадження, яке проводило Тернопільське УСБУ, скеровано до суду. Відповідно до чинного законодавства зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області кошти

Вишиванки: як створити стильний образ?

Танкіст-тернополянин з позивним “Арбек” вважає, що свою машину потрібно слухати