У Львові створили перший український електробус

Поділитися

proxy.imgsmail.ruЛьвівський концерн «Електрон» презентував вчора перший в Україні електробус власного виробництва. Львівський електробус буде вдвічі дешевшим, ніж закордонні аналоги, але при цьому не поступатиметься параметрами – зазначив присутній на презентації міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

12-метровий низькопідлоговий електробус здатний перевозити одночасно 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна – 230 кВт. Максимальна швидкість транспорту – 70 км/год, пробіг без підзарядки – понад 200 км.

За словами Пивоварського, щоб підтримати вітчизняного виробника, держава задіяла програму, за якою передбачено 100 млн грн для будівників трамваїв. Ще понад 300 млн грн до цієї суми додадуть органи місцевого самоврядування. А на наступний рік для цієї мети передбачається виділити вже 400 мільйонів державних коштів. Якщо до них додасться 70% дофінансування з боку міст, буде закумульовано понад мільярд гривень для виробництва українських трамваїв, тролейбусів та електробусів.

Львівський електробус вийде на маршрут уже до нового року. Крім того, електронівці випустили для міста три низькопідлогових тролейбуси. А до столиці вже найближчим часом буде відправлено два трамваї.

Масовий запуск електробусів може знизити споживання бензину в Україні міським пасажирським транспортом. Окрім того, з економічної точки зору використання електродвигунів є значно дешевшим, ніж бензинових. До цього варто додати також і те, що елекртобуси заряджатимуться переважно вночі, коли діє нічний тариф, і електроенергія значно дешевша, ніж вдень.

У тернопільській галереї “Самообійми”

The New York Times запустила революційну технологію подачі контенту, де перший матеріал про війну в Україні