У “Правому Секторі” розкол: Ярош відмовився бути “весільним генералом”

Поділитися

aroshЛідер “Правого Сектору” Дмитро Ярош оприлюднив у Фейсбуці важливий пост про складання своїх повноважень: “Побратими! 8 листопада у Києві відбулась конференція керівного складу Правого сектору. Метою, задекларованою організаторами – частиною Проводу ПС – було напрацювати робочі матеріали для підготовки всеукраїнського з’їзду НВР ПС, стати об’єднуючим фактором для українських патріотів, підготувати революційну концепцію протидії зовнішнім і внутрішнім ворогам. Натомість ініціатори та деякі учасники зібрання взяли на себе нелегітимні функції: визначення стратегічного напряму розвитку ПС та обрання ще одного Проводу, де мені виділено посаду Провідника.

Весь час існування ПС я провадив актив і бійців бойових частин і підрозділів в національно- державницькому напрямку. Збереження державності, започаткування в ній якісних, революційних змін на благо нації – це ті завдання, які я ставив перш за все перед собою, а по-друге – перед керівництвом ПС, ДУК та всім членством. Для мене, як і для багатьох з вас, створення УССД і боротьба за неї – не порожні слова, а зміст життя.

Творячи Добровольчий Корпус, багато хто з нас уперше в житті взяв до рук зброю, але завдяки ідейності, жертовності та вірі в Україну ми стали взірцем воїнського духу та братерства. Ми повірили в себе, а українці повірили в нас: допомога волонтерів та підтримка суспільства дали нам змогу рости і воювати.

У більшості областей України люди бачать останню надію на справедливість в осередках ПС. До нас звертаються тоді, коли вже звернутись нікуди.

Отримавши поранення і потребуючи тривалого часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління Рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини Проводу.

Як Провідник я несу персональну відповідальність за все, що відбувається в організації, і не збираюся перекладати її на інших. Саме тому я не можу бути «весільним генералом» в Правому секторі.

Тому я змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією Провід та складаю з себе повноваження Провідника НВР ПС, залишаючись націоналістом, державником і революціонером.

Щиро дякую своїм побратимам за спільну боротьбу, бажаю всім мудрості та наснаги на подальшому шляху здобуття Української Самостійної Соборної Держави!

Слава Україні!

Дмитро Ярош

Як відомо з офіційного повідомлення сайту “Правого Сектору” 8 листопада в Києві відбулась Конференція командирів та керівників всіх структурних підрозділів Національно-визвольного руху “Правий сектор”.

Робочі групи по різних напрямках роботи підготували аналіз проблем та шляхи їхнього вирішення.

Розглядалися питання стратегії Руху, відношення до теперішнього режиму, питання реорганізації структур як політичного представництва, так і ДУКу.

Всі мали змогу висловити свої думки та побажання.

Найголовніше питання було – єдність всіх структур ПС, єдина стратегія, єдиний Провід Національно-визвольного руху “Правий сектор”.

Проблеми внутрішньої дисципліни, зовнішніх чинників впливу та певні кадрові невідповідності теж потребують негайного вирішення.

Практично одноголосно був вибраний Провід Національно-визвольного руху на чолі з Дмитром Ярошем, який буде нести відповідальність за роботу всіх структурних підрозділів Руху та за ефективність націоналістичної боротьби. В Провід ввійшли: Андрій Стемпіцький, Андрій Тарасенко, Юрій Палій, Арсеній Білодуб та Василь Лабайчук.

Провід Руху підготує всі пропозиції та напрацювання та надасть їх Провіднику Дмитру Ярошу, який також висловив свої думки та бачення розвитку ПС у листі до учасників Конференції.

Втілювати в життя рішення Проводу буде Центральний Штаб НВР ПС до якого увійдуть представники всіх структур за напрямами роботи.

Тим часом на Львівщині керівник «Правого сектору» Артем Луцак заявив, що відставку Яроша не приймає і вважає його своїм провідником.

Про це йдеться у заяві А.Луцака, оприлюдненій на сайті «Правого сектору Захід».

«Без паніки. Провідник висловив свою особисту позицію. Більшість людей реагує лише на слово «відставка», а не на загальний зміст заяви. Партійні осередки мають продовжувати роботу, підпорядковуючись своїм обласним керівникам і заступнику голови партії з політичних питань Андрію Шараскіну (другу Богемі). Особисто я відставку Яроша не приймаю. Він залишається моїм провідником», – заявив Артем Луцак.

0

Перша сесія Тернопільської міської ради: Надал повністю керує “цирком”

Є більшість у міській раді: потрібно її формалізувати