У Тернопільській області СБУ вживає посилених заходів безпеки

Поділитися

1400826891___sbuПісля терактів у Франції, на виконання доручення Президента України, всі правоохоронні структури переведені на посилений режим роботи. Управління СБУ в Тернопільській області разом з іншими правоохоронними органами в межах своїх повноважень вживає заходів щодо убезпечення важливих об’єктів життєзабезпечення краю та місць масового перебування людей.
Зауважимо, що безпека громадян залежать не лише від правоохоронців, а й від пильності, обережності та відповідальності пересічних громадян. Відтак, УСБУ в Тернопільській області закликає краян невідкладно звертатися до правоохоронних органів у випадку потрапляння у їх поле зору підозрілих предметів та осіб.
Просимо звертати увагу на місця, де може знаходитися вибухівка, як правило, це: автомобілі, підсобні приміщення адміністративних і житлових будинків, складських приміщень, урни для сміття, інженерні комунікації в місцях масового перебування людей, громадський транспорт, об’єкти підвищеної небезпеки тощо. В окремих випадках вибуховий пристрій може бути замаскований.
На загрозу вибуху можуть вказувати:
• натягнутий дріт чи шнур;
• нічийний пакунок, портфель, чемодан, мішок, ящик чи інший предмет у місцях масового перебування людей (зупинка громадського транспорту, автобус, поблизу входу в будівлю тощо);
• наявність очевидних деталей, які приводять в дію вибухові пристрої (елементи живлення, тумблери, кнопки, таймери, дроти тощо), звук роботи годинникового механізму, специфічний запах;
• свіжа засипана яма на узбіччі дороги, особливо поблизу трас зі значним рухом транспорту;
• підозріла поява щойно поштукатурених чи свіжопофарбованих місць на стінах;
• посилка чи бандероль, що надійшли поштою від невідомої особи, чи з незрозумілою зворотною адресою.
У випадку виявлення предмета, якому притаманні ознаки вибухового пристрою, громадянам необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:
• не наближайтеся, не торкайтеся, не розкривайте, не переміщуйте знахідку, не заливайте її рідиною та не засипайте піском;
• не дозволяйте підходити іншим людям;
• негайно повідомте правоохоронні органи!
• не користуйтесь мобільним телефоном безпосередньо біля виявленого предмета – він може здетонувати!
• запам’ятайте час, коли ви знайшли підозрілий предмет.
• обов’язково дочекайся прибуття працівників правоохоронних органів: ви – важливий свідок.
Якщо Вам стало відомо про прибуття та перебування у регіоні підозрілих осіб, факти та наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності просимо цілодобово повідомляти УСБУ на телефон довіри – (0352) 52-90-00, або на гарячу телефонну лінію Управління – (067) 352-31-00.
Кожне таке звернення ретельно перевірятиметься та оперативно вживатимуться відповідні заходи реагування.
Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

В юстиції розглядають електронні звернення

Українці зможуть їздити в Італії за українським посвідченням водія