За спробу підпалити будівлю ФСБ у Москві затримали художника

Поділитися

8875Художника Петра Павленського затримали за спробу підпалу головного входу до будівлі ФСБ Росії на Луб’янці у Москві в ніч на понеділок, передає Медіазона.

Окрім того, затримали двох журналістів Володимира Роменського і Нігіну Бероєву.

Вказано, що наразі П.Павленський знаходиться в відділі внутрішніх справ “Міщанський”. У російській поліції пояснили, що його підозрюють у дрібному хуліганстві.

Журналістів туди доставили як свідків і пізніше відпустили.

“Страх перетворює вільних людей у злиплу масу розрізнених тіл. Загроза неминучої розправи нависає над кожним, хто знаходиться в межах досяжності для пристроїв зовнішнього спостереження, прослуховування розмов і меж паспортного контролю. Військові суди ліквідовують будь-які прояви свободи волі”, — пояснив П.Павленський свою акцію.

Нагадаємо, що Павленський вже притягувався до суду за акцію “Свобода” в 2014 році. Тоді активісти побудували барикади і підпалили покришки на Малому Конюшенної мосту в Санкт-Петербурзі. Також художник зашивав собі рот, обмотували колючим дротом біля будівлі Законодавчих зборів Санкт-Петербурга, прибивав свою мошонку до бруківки на Красній площі, і відрізав частину вуха, сидячи на паркані інституту психіатрії ім. Сербського.

385063946

Прекрасный Петр и его акция:”Горящая дверь Лубянки – это перчатка, которую бросает общество в лицо террористической уг…

Posted by Nadya Tolokonnikova on 8 листопада 2015 р.

Стартували перші екзамени для поліцейських у Тернополі

Про що запитують в тестах кандидатів у поліцейських?