Аферисти з Набережного Кварталу мстять головному архітектору Тернополя (документ)

Поділитися

НК_рішення_ВКУ Західній Європі та США 3% річного прибутку у банку вважають доволі пристойним. Якщо бізнес у цивілізованому світі дає 10%, то це хороша справа. Проте, великі капітали шукають країни, де ринки розвиваються, щоб отримати 100%-300%. Якщо надприбутки сягають  500%-700%, то вони, найімовірніше, мають кримінальний присмак. Для «лопухів», які швидко хочуть розбагатіти «з повітря», створюють різноманітні шахрайські піраміди МММ із захмарними відсотками прибутку.  Віднедавна до ризикованої сфери потрапила і будівельна сфера. Раніше лише одиничні екземляри на всю Україну могли провертати такі дорого вартісні операції: «Еліта центр», Зіновій Щепановський у Тернополі.

Користуючись масовою юридичною неграмотністю українців, та тернополян зокрема, фірма «Набережний квартал» розгорнула бурхливу діяльність аж у 19 містах України. Зрозуміло, що без «даху» в правоохоронних органах на вищих щаблях вони не змогли б так безкарно почуватися.

У Тернополі, на вулиці Будного,30 (напроти розважального комплексу «Братислава») звели ділки свою будівельну халтуру. На автостоянці, в санітарній зоні хлібзаводу могли максимум спробувати осилити 120 квартирний будинок. Навіть якби аферисти діяли по-закону, ніхто б не мав законних підстав надати їм право будувати. Натомість «набудували» 352 квартири!

Десяток будівельних фірм Тернополя, які не хочуть чергової кризи через аферистів, забили в набат, щоб притягнути до відповідальності «Набережний квартал».  Не дивно, адже від афери Щепановського тернополяни досі не відійшли і навіть нещодавно перекривали дорогу в районі аеропорту. А бізнес і гроші, як відомо, люблять тишу. Ніде в світі не довіряють «галасливим проектам».

Якось же збудували гуцули той будинок?- запитає критичний читач. На свій страх і ризик люди можуть спробувати там жити, проте навіть землетрус у 4 бали ставить під велике питання якість робіт. Хто буде відповідати за будівельний брак – питання зависло в повітрі.

Міській владі не потрібні жодні скандали, в тім числі і будівельні. Хто захоче мати справу із керівниками, які ставлять під удар мешканців свого міста. Тому не дивно, що керівництво мерії виступило проти цієї афери. Проте жадоба наживи ділків із «Набережного кварталу» штовхнула до неймовірної афери, якою хочуть обкрутити весь Тернопіль.

Як «Набережний квартал” отримав дозвіл на будівництво будинку – сьогодні це загадка, «закопана» у столиці і притрушена не однією тисячою «зелених американських президентів».

Справді, цей дозвіл на будівництво датований 15 грудня. Фірма -прокладка “Файне місто 2”, в обхід Тернопільської міської ради отримала дозвіл, невідомо з яких причин. Фахівці культурно розповідають, що аферисти  криються в “неправомірній” вигоді, які могли отримати працівники Управління державної архітектурно-будівельної інспеції в Тернопільській області.

У міській раді ділки “Набережного кварталу” просили дозвіл для іншої фірми-прокладки “Комунсервіс-Серет”. Як відомо, 16 грудня Тернопільська міська рада скасувала містобудівні умови для цієї фірми -прокладки.

Тобто,  аферисти з «Набережного кварталу» подавали одночасно дві фірми, на які хотіли отримати дозвіл. Проте у міській раді дозвіл не дали, а обласна інспекція дозволила проводити роботи.

Пишемо це для того, щоб потім громадськість знала, кого підвішувати за яйця. Вибачайте за прямоту, але по іншому з такими безвідповідальними горе-чиновниками поступити не можна.

Найсумніше, що «яєчна екібана» з інспекторів не допоможе обманутим вкладникам отримати ордери на квартири. Аферисти, напевно, натравлюватимуть озлоблених тернополян.  Але вся суть в тому, що ордери на ці квартири видає не інспекція, а квартирний відділ Тернопільської  міської радиР, тому пайовики, які куплять там квартири – ордерів мати не будуть

Найганебніше у цій ситуації, що аферисти навіть залучили на свою сторону частину депутатів Тернопільської міської ради. Лобісти афери “Набережного кватралу” у міській раді спеціально проголосували за  недовіру головному архітектору Бесазі, тому що саме він скасовував дозволи для аферистів Набережного Кварталу, і вони зараз йому мстять.

Ось такі «пироги». Тримайтеся подалі від афер «Набережного кварталу»

Обласна рада відмовиться від мільярда євро заради людей?

Передноворічні марші на Донбас