Антикорупційний форум: як це було

Поділитися

12391215_993557387372658_4899155943587789055_nАнтикорупційний форум. Це було яскраво і цікаво. Цілі, заявлені організаторами, збігаються з моїми. І самі “орги” – переважно люди з доброю репутацією.
Але також було багато й нещирих речей. Я не зміг з’ясувати, хто придумав везти частину людей з Одещини централізовано автобусами, як колись регіонали возили бюджетників на мітинг чи тітушок на Антимайдан. Як кажуть самі пасажири, всього було 9 автобусів. Боровику відомо про шість, і до жодного з них, каже він, стосунку не має.
Серед учасників, на жаль, були люди з сумнівною репутацією, були маргінали, одержимі чудернацькими ідеями, підозрілі “антирейдери”, представники харизматичних партій, роззяви. Серед спікерів був Савік Шустер, наприклад, славетний “борець з корупцією”, який раніше брав гроші від політиків за присутність в ефірі…
Був нарешті Михеїл Саакашвілі, який носився між залами, а вкінці так несподівано зіскочив зі сцени, що за ним не встигла його охорона. «Міхо» говорив харизматично й переконливо, кілька разів виступ переривався оваціями…

Після Антикорупційного форуму я спитав в одного з організаторів:
– А “Таємна Вечеря – 3” сьогодні планується?
– Та пішов він нах.й!..
– Хто?! – отетерів я.
– Ну хто? Той, хто в променях слави, блін, купається…
– Але на якийсь аналіз результатів форуму збираєтесь?
– Та я не хочу його бачити, це ж друга Юлька буде… І до речі, взагалі там поменше мене в репортажі показуй…

Я не зрадофіл і не перемогофоб. Але як на мій хлопський розум, то не все так ідеально, як усім би хотілось. Міхо – грузин, але ж в українській політиці традиційний вид спорту – “зашквар”. На такій хвилі підтримки не кожен втримає рівновагу. Тому ще раз: не варто створювати кумирів. Не існує абсолютної ‪#‎перемоги‬, в принципі, як i ‪#‎зради‬. Я щиро бажаю, щоб у них усе вийшло. Але нам не треба другої Юлі, нам треба перший найманий менеджер, який нас самих організує на ефективну роботу. А значить – поменше “теплих ванн”, побільше конструктивної критики. Це всього лише моя думка як громадянина. А як журналіст – сідаю за монтаж відео, завтра покажу backstage. Не без авторських натяків, звичайно)

Bohdan Kutiepov

Представители сетей по продаже бытовой техники обещают удержать уровень цен до Нового года

Антимонопольний комітет України оштрафує “Газпром” на 3 мільярди доларів