Київське “Динамо” вперше за 16 років вийшло у плей-офф Ліги Чемпіонів

Поділитися

Нарешті на вулиці вболівальників київського “Динамо” свято. Наші футболісти вчора успішно здолали груповий етап ліги Чемпіонів. Завдяки єдиному голу Гармаша на 16 хвилині матчу динамівці відсвяткували перемогу і зайняли друге місце в групі G. Причому, свою радість футболісти не могли поділити з вболівальниками, яких просто не було на трибунах. Тільки 474 співробітники поліції й військовослужбовців Національної гвардії “забезпечували порядок”.

Адміністрація футбольного клубу вже пообіцяла, що поверне уболівальникам гроші за куплені квитки на матч з “Маккабі”. “Динамо” за рішенням UEFA отримало штраф у два домашні матчі в єврокубках при порожніх трибунах через нібито зафіксовані прояви расизму, нацистських вітань і забороненої символіки на матчі Динамо – Челсі.

Що ж до групи G, то переможцем там фінішував лондонське “Челсі”, яке фінансово існує за москальські кошти злодіїв часів Бориса Єльцина. Португальське “Порто”, як і команда олігарха-сепаратиста Ахмєтова “Шахтар” – гратимуть у Лізі Європи. Підопічні Луческу повинні цьому завдячувати не власній грі, а футболістам мадридського “Реала”, які накопали шведам 8 сухих м’ячів. Донеччани набрали лише три очки у шести поєдинках, обігравши вдома “Мальме” зі Швеції. Згідно регламенту до переліку “сіяних” потраплять чотири команди, які стали третіми в ЛЧ та набрали найбільшу кількість очок. А Шахтар за цим показником став найгіршою командою. Інші сім клубів набрали бодай п’ять пунктів.

Ну і не встигли наші вболівальники порадіти успіху динамівців, як президент клубу Ігор Суркіс заявив, що готовий продати півзахисника Андрія Ярмоленка цієї зими, якщо за підсумками жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів киянам випаде Барселона, Реал або Баварія. Президент столичного клубу нібито вважає, що проти цих трьох команд у Динамо немає шансів.

Київське Динамо в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів вже заробило 23 мільйони  євро. 12 мільйонів євро столичний клуб отримає за участь в груповому турнірі Ліги Чемпіонів. Ще 5,5 млн євро Динамо заплатять за три перемоги та дві нічиїх на груповій стадії. Таку ж суму київський клуб отримає за вихід до 1/8 фіналу турніру. У разі проходу команди до чвертьфіналу ЛЧ Динамо заробить ще 6 млн євро.

Скільки на продажі Ярмоленка хоче заробити Суркіс – поки невідомо. 25-річний футболіст підписав влітку цього року новий контракт з “Динамо” до 2020 року. Тепер клуб Ігоря Міхалича зможе отримати за гравця фінансову компенсацію.

Термін попередньої угоди Ярмоленка з киянами спливав улітку наступного року. Через це футболіст міг залишити клуб на правах вільного агента.

dynamo

Алігатор в США з’їв грабіжника, за яким гналась поліція

Як “смітять” грошима тернопільські політики і партії