Кінопідсумки 2015 року для України

Поділитися

Голова Держкіно наприкінці січня Філіп Іллєнко підбиваючи підсумки року зазначив на своїй сторінці у Facebook, що надходження на спеціальний рахунок Держкіно склали 6 млн 798 тис. 620 грн. 33 коп., при планових показниках 1 млн 500 тис. грн., тобто план перевищено в 4,53 рази.

upload-kinopoisk.ru-The-Tribe-2404167-pic510-510x340-84127 bezkino.com(1)Також, Ф.Іллєнко відзначив, що за цей рік завершено виробництво 4 ігрових (серед них 1 короткометражний) фільмів, 2 анімаційних та 2 документальних. Відновлено виробництво 8 повнометражних ігрових фільмів та 1 документального.

“Розпочато виробництво 42 нових фільмів, серед них 12 повнометражних ігрових, в тому числі 2 дитячих. Розроблено проекти 11 нормативно-правових актів різного рівня, з них прийнято 6, решта знаходиться на погодженні в зацікавлених органах влади. Взято активну участь у розробці пакету проектів законів України „Про державну підтримку кінематографії“ (реєстраційні номери 3081-д, 3238, 3239, 3240)”, — йдеться у повідомленні.

За словами Ф.Іллєнка, підготовлено до підписання міжурядову угоду про спільне виробництво фільмів та співробітництво у сфері кінематографії з Державою Ізраїль (угоду підписано 22 грудня 2015 року).

Підтримано проведення 25 заходів (фестивалів) в рамках популяризації українського кіно в Україні та закордоном (в тому числі під час міжнародних фестивалів у Берліні, Каннах, Шеффілді), зокрема надано підтримку Одеському міжнародному кінофестивалю, Київському міжнародному кінофестивалью “Молодість”, Міжнародному фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, Фестивалю німого кіно та сучасної музики “Німі ночі”, та ін.

“Проведено дні (тижні) українського кіно в 5 європейських столицях (Таллінн, Париж, Берлін, Будапешт, Лондон) та Державі Ізраїль. Надано підтримку 25 українським кінематографістам (в тому числі студентам) для участі у міжнародних кінематографічних подіях. Підтримано прем’єрні покази та вихід в прокат 9 національних фільмів”, — зазначено у повідомленні.

Апеляційний суд залишив Пукачу довічне позбавлення волі за вбивство Гонгадзе

Трагічний наїзд на пішохода біля “Подолян” (відео)