Статус учасника бойових дій отримали вже понад 101 тисяча військовослужбовців

Поділитися

Gavrilyuk_nova-4-860x645«На сьогодні статус учасника бойових дій отримали вже близько 101 600 військовослужбовців і працівників Збройних cил України, які брали участь в АТО», – заявила під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк.

У Міністерстві оборони України продовжується робота над створенням Державного оборонного замовлення на 2016 рік. «На сьогодні Міністерство оборони опрацювало вже 27 проектів додаткових угод до діючих контрактів щодо взяття зобов’язань на суму, яка перевищує 840 мільйонів гривень», – зазначила Оксана Гаврилюк. Реєстрація цих зобов’язань здійснюватиметься після затвердження Державного оборонного замовлення на 2016 рік.

Цього тижня ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил України повернули до строю 240 одиниць озброєння і військової техніки, у тому числі бойові машини, гаубиці, танки, гармати, протитанкові комплекси, а також автомобільну техніку, повідомив речник Міноборони. «Всього з початку АТО військові ремонтники та бригади державних підприємств відновили понад 35,5 тисяч одиниць ОВТ, із яких майже 34 тисячі повернули до строю ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил України», – зауважила підполковник Оксана Гаврилюк.

«Військові сапери Збройних сил України в зоні АТО з початку проведення антитерористичної операції знешкодили більше 28 тисяч 700 мін і саморобних вибухових пристроїв, розмінували 59 об’єктів, розчистили 585 кілометрів автомобільних доріг і 17 кілометрів залізничних колій», – розповіла речник оборонного відомства. А вчора у 143-му Центрі розмінування ЗСУ у Кам’янці-Подільському розпочався курс підготовки штабних офіцерів з питань протидії саморобним вибуховим пристроям, в якому беруть участь 26 військовослужбовців. Курс відбувається у рамках Плану НАТО з допомоги Україні в розвитку національної системи протимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям. «Підготовку українських штабних офіцерів здійснюють фахівці мобільної тренувальної групи Центру досконалості НАТО з питань протидії саморобним вибуховим пристроям, дислокованому в Мадриді», – зазначила Оксана Гаврилюк. За дорученням прем’єр-міністра України, наразі у Міністерстві оборони України триває робота над створенням Державної цільової програми протимінної діяльності в Україна на 2017-2021 роки.

У Тернополі працівницю місцевої психоневрологічної лікарні затримали на хабарі

Водій автомобіля “Opel Vectra” допустив зіткнення з автомобілем “Daewoo Lanos”