Відомі лауреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені братів Лепких за 2015 рік

Поділитися

lep26 січня 2016 р. у приміщені Тернопільського обласного товариства «Меморіал» ім. В. Стуса відбулося підсумкове засідання Громадської ради з питань відзначення Всеукраїнською літературно-мистецькою премією ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2015 рік.
Голова Громадської ради Богдан Хаварівський повідомив про 25 кандидатур, які допущенні до голосування на здобуття Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Братів Богдана та Левка Лепких.
Під час дискусії у якій взяли участь члени Громадської ради (Михайло Андрейчин, Богдан Андрушків, Ігор Дуда, Богдан Кусень, Богдан Мельничук, Богдан Ничик, Ярослав Омелян, Михайло Ониськів, Михайло Ратушняк, Віктор Уніят, Богдан Хаварівський та ін.) ще раз обговорили творчі досягнення кандидатів. Зважаючи на велику кількість претендентів, члени ради вирішили з трьох – до чотирьох збільшити і кількість лауреатів.
У результаті таємного голосування Громадська рада вирішила присвоїти Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2015 рік:
науковцю, письменнику, заслуженому діячу мистецтв України Олегу Герману – за літературно-мистецькі твори і просвітницьку діяльність в засобах масової інформації;
письменниці, журналістці Валентині Семеняк-Штангей – за багаторічну літературну і журналістську діяльність;
художнику, громадському діячу, заслуженому художнику України Богдану Ткачику – за цикл художніх полотен «Хресна дорога України» і громадську діяльність;
педагогу, діячу культури Олегу Тернопільському – за багаторічну діяльність щодо збереження пам’яті про Богдана Лепкого.
Голова Громадської ради Богдан Хаварівський повідомив, що вже традиційно фонд премії Братів Лепких формує Ліга підприємців «Українська справа» (голова – Михайло Ратушняк).
Церемонія вручення нагород відбудеться – 14 лютого о 12 годині у виставковій залі обласної організації Національної Спілки художників України.

Прес-служба Громадської ради з питань відзначення
Всеукраїнською премією ім. Братів Лепких.

Як начальник управління транспорту піклувався за надприбутки перевізників (відео)

У Тернополі працівницю місцевої психоневрологічної лікарні затримали на хабарі