Національне антикорупційне бюро влаштувало у Тернополі шоу

Поділитися

korypciaСаме так вважає відомий журналіст-розслідувач Дмитро Гнап. Про це він розповів на своїй сторінці у Фейсбуці: “Воу, воу, хлопці з НАБУ! Припиніть так рішуче боротися з корупцією. Що ви залишите нам? Зараз Національне аниткорупційне бюро проводить “широкомасштабну” (!) операцію, розслідуючи вимагання хабара в 12 тис.доларів. До операції залучено понад 100 (!) правоохоронців. Наважусь висловити припущення. Але 12 тисяч доларів – це кишенькові гроші, що називається, “на пробухать” для багатьох фігурантів наших розслідувань. Можливо, ця “широкомасштабна” операція – це просто шпарина, через яку НАБУ хоче залізти у велике корупційне кубло? Тільки навіщо шукати шпарини, коли поруч цілі печери, куди можна заїзжати на вашому БТРі з усім вашим добре оплачуваним спецназом. Наприклад, менеджери Коломойського вивели з “Укрнафти” 10 мільярдів гривень. Коломойський ці гроші повертати не збирається, натомість днями зустрічається з президентом та прем’єр-міністром. Це корупція чи ні? Приклад поменше. Колишні керівники, а сьогодні судді Вищого господарського суду Татьков та Ємельянов – творці донецького “кешевого” правосуддя. В їхньому випадку все доведено фінрозвідкою Латвії та Ліхтенштейну: “Особа 7 (дружина Ємельянова) переказала кошти в сумі 5,8 мільйона євро та 7 мільйонів доларів на свій рахунок в Ліхтенштейні. Досудовим розслідуванням встановлено перевищення видатків над офіційними доходами особа 8 (суддя Ємельянов).” Але прокуратура не особливо наполягає, а НАБУ взагалі не проявляє цікавості до цієї справи, і суддя Апеляційного суду Масенко місяць тому знімає арешт з рахунків Ємельянових. І це при тому, що ще восени я передав одному з детективів НАБУ всі матеріали по справі Татькова та Ємельянова.
Шановне НАБУ! З такими “широкомасштабними” операціями як сьогодні в Тернополі, ви не те що не виправдаєте витрат на відрядження туди. Вам скоро доведеться купувати звичайні шкарпетки по 12 гривень. Як у наших журналістів. Не знаю, чи розширить це вам коло пошуку. Але принаймні коштуватиме платникам податків набагато дешевше”.

З офіційного повідомлення Національного антикорупційного бюро України

Детективами Національного антикорупційного бюро України проводиться широкомасштабна операція на Тернопільщині. Наразі відбуваються понад 40 обшуків.

Процесуальні дії проводяться в межах розслідування факту вимагання неправомірної вигоди (хабаря) у розмірі 12 тисяч доларів США (324 тис. грн) від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На причетність до скоєння даного правопорушення перевіряються понад 10 осіб, в тому числі співробітники Управління поліції Тернопільської області, прокуратури Тернопільської області і прокуратури міста Тернополя.

Дана операція стала можливою завдяки спільним зусиллям детективів НАБУ, Управління внутрішньої безпеки, департаментів оперативного документування та оперативно-технічних заходів Служби безпеки України та Управління внутрішньої безпеки Національної поліції України. Загалом у ній беруть участь понад 100 співробітників правоохоронних органів.

Початок операції став можливим завдяки принциповій позиції процесуальних керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, які здійснювали  процесуальне керівництво цією операцією.

 

Google змінив свій логотип на честь 145 річниці з дня народження Лесі Українки

На Тернопільщині стартувала операція “Первоцвіт 2016”