Правоохоронці Тернопільщини розслідують конфлікт у селі Довжанка

Поділитися

dovgankaЗа допомогою болгарки намагалися проникнути в будівлю, де розміщена Довжанківська сільрада, двоє місцевих мешканців. Чоловіки хотіли повернути, як вони казали, власне майно.

Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах – кримінальне провадження за цією статтею відкрили правоохоронці Тернопільського районного відділення поліції.

Інцидент трапився у п’ятницю, 5 лютого у селі Довжанка. Туди поліцейських викликали мешканці населеного пункту.

Люди заявили, що у приміщення будівлі, в якій розміщена їхня сільська рада, а саме на другий поверх, намагаються проникнути за допомогою болгарки два їхніх односельчанина.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Проте чоловіків, які різали двері, там уже не було.

За словами Мар’яни Серединської, слідчого Тернопільського районного відділення поліції, конфлікт у Довжанці триває давно. Після того, як розпався колгосп, приміщення на другому поверсі та майно взяв у користування приватний аграрний підприємець.

Людей це не влаштовувало і вони намагалися повернути нерухомість та передати її громаді. 11 січня 2014 року сільська рада відсудила своє адміністративне приміщення у ПАП.

Проте звільняти поверх підприємець відмовився і люди заварили йому вхід у кабінет. 5 лютого сини керівника ПАП намагалися проникнути до кабінету аби забрати, як казали, власні речі. Мешканці Довжанки викликали правоохоронців.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 194 частина 1 ККУ. Триває слідство.

 СК Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

У Довжанці сини “голови колгоспу” вчинили розбій у сільській раді (відео)

“Взуттєвий” злодій орудує в Тернополі

Зроби все можливе зі свого боку: все неможливе зробить Бог