Що робити: Тернопільщина зневоднюється (відео)

Поділитися

Вчора у Тернопільському обласному управлінні водних ресурсів відбувся семінар на тему: «Використання водних ресурсів в умовах маловоддя». Участь у семінарі взяло більше 100 осіб, а це орендарі водних об’єктів, голови сільських рад, представники комунальних підприємств та громадських організацій екологічного спрямування. Запрошені для надання консультацій представники Тернопільського обласного гідромеотцентру, управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, департаменту екології та природних ресурсів  облдержадміністрації. Тематика даного семінару була обрана не випадково, оскільки питання маловоддя сьогодні є досить актуальним у зв’язку із змінами клімату.

dddd_Re1iУ ході семінару йшлося, що наш край поступово перетвориться з лісостепової зони у степову. І якщо ми не можемо нічого змінити, то людям треба пристосовуватись до цих змін.

Також розповідали про унікальні випадки: як затопило село Целіїв, що творилося у Бі́льчеЗолоте́, Олексинці, як водна стихія “бавилася” двометровим камінням, що робити із 80% замулених джерел і потічків на Тернопільщині, якою буде погода цього року тощо.

Приємно вразило, що бесіда із сільськими головами відбувалась у режимі питання-відповідь.



Яценюк у боргу перед парламентськими ляльководами

Що необхідно для зняття з обліку транспортних засобів