Яценюк у боргу перед парламентськими ляльководами

Поділитися

11Журналіст і нардеп Мустафа Наєм трохи охолов від примітивних закидів, що винними у провалі голосування за відставку уряду Яценюка є зрадники з Опоблоку, врешті дійшов значно глибшого висновку разом зі своєм колегою Сергієм Лещенко: “А теперь холодно и трезво. Провал голосования за отставку правительства – это результат сговора олигархов – Рината Ахметова, Игоря Коломойского и Сергея Левочкина – с одной стороны. И Петра Порошенко и Арсения Яценюка – с другой стороны. Произошедшее сегодня в зале и события минувшей недели были хорошо срежиссированным спектаклем, в котором роль вынужденной жертвы играл Генпрокурор Виктор Шокин.

По информации, которая начала поступать сразу после голосования, этот сценарий был согласован еще накануне днем. Количество голосов за отставку Арсения Яценюка тщательно калибровалось соответствующими звонками из Администрации президента и окружения премьер-министра.

Вчерашнее вечернее заседание фракции с участием президента и премьер-министра был спектаклем, которому отводилась отвлекающая роль для поверивших, что руководство страны готово к перезагрузке.

Экспресс-анализ по БПП. При всем большом уважении ко многим своим коллегам, отдавшим свои голоса за отставку правительства, их использовали. В течение дня количество голосов БПП за различные законопроекты колебалось от 110 до 127. За отставку Арсения Яценюка проголосовало 97 депутатов БПП.

Тридцать голосов наших коллег испарились в самый ответственный момент. Кто эти люди вы можете посмотреть на сайте парламента, это не последние люди во фракции. Поверить, что это произошло случайно, без согласования с Администрацией президента и руководством фракции наивно и глупо.

А сегодняшнее заседание уже не оставило сомнения в том, что никакого желания что-либо менять в том болоте нет ни на Банковой, ни на Грушевского. Зона комфорта притупила ощущение реальности. Что со всем этим делать, мы подумаем. Плохой опыт – тоже опыт; к счастью, нас быстро учат. А вот истерик и хлопанья дверями не будет, мы это уже проходили. Это не выход”.

Кандидат в депутати по Чортківському виборчому окрузі Тарас Козак ось так бачить ситуацію: “Верховна Рада визнала роботу Кабінету Міністрів України незадовільною 247 голосами. Насправді, це оцінка здобутків Арсенія Яценюка і методів його роботи.

Але Яценюк і після цього не подав у відставку. Не зважаючи на прохання Президента. Не зважаючи на нищівну критику. Не зважаючи на нульовий рейтинг.

Арсеній тримався за крісло і трибуну до останнього. Мабуть, сподівався на традиційне диво.

153 народні депутати зібрали підписи за відставку Уряду. Постанова про відставку Кабміну була проголосована негайно і … набрала всього 194 голоси.

Парламент НЕ відправив Кабінет Міністрів у відставку!

Яценюк керуватиме Урядом як мінімум до наступної сесії – до вересня 2016 року.

Хто ж врятував нашого Чахлика Невмирущого?

Відповідь на це запитання дає пофракційний аналіз результатів обидвох голосувань.

Моя відповідь може видатися дивною, але цифри не брешуть. Арсеній Яценюк залишиться на посаді завдяки голосуванню фракції Президента! За недовіру БПП дав 120 голосів, а за відставку – 97, тобто, на 23 голоси менше.

Оскільки за недовіру Кабміну було подано 247 голосів парламентарів, то неголосування 23 голосами БПП за відставку дає усього 224 голоси.

Але Яценюк ще й підстрахувався! Перед голосуванням за відставку з зали вийшли більшість нардепів з Оппоблоку та групи “Воля народу”. Ці дві фракції надали за відставку на 18 + 9 = 27 голосів менше. Така дія також гарантувала Арсенію Петровичу тепле крісло ще на півроку, навіть якщо би президентська фракція раптом передумала.

Отже, тепер Яценюк у боргу перед парламентськими ляльководами. Подивимося, як Прем’єр відроблятиме цей борг.

Не думаю, що активними реформами…”

Анатолій Гриценко ось так прокоментував:”Дійство завершилося. Голохвастов залишається. Олігархи підстрахували надійно. Далі торги за посади вакантних і “оновлених” міністрів. Але… Уряд без довіри – не Уряд. В умовах кризи і війни так особливо. Гостра ситуація в країні все одно такий Уряд знесе. Може, разом із Президентом. Шкода втраченого часу. І втрачених можливостей.

Подивіться, як проголосували Ваші обранці й зробіть висновки:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6051″

Головний редактор “Української правди” Севгіль Мусаєва-Боровик ось так лаконічно описала ситуацію: “Коломойский и Ахметов спасли Арсения Петровича от отставки. А Петра Алекссевича “подвела” собственная фракция – 20 воздержались или не голосовали +19 отсутствовали.
Воздержались от голосования и депутаты БПП с очень любопытными фамилиями- Загорий, Недава, Третьяков. Их связывают с влиянием на работу министерства аграрной политики и здравоохранения”

***

За неголосування за відставку уряду Арсенія Яценюка сьогодні в парламенті народним депутатам давали до мільйона доларів. Про це в ефірі “112 Україна” заявила голова фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко. За її словами, ці факти не розслідуються антикорупційними органами, тому що вони не є незалежними. “Сьогодні по парламенту практично “гуляла” інформація, що за кожен голос, який не проголосує за відставку уряду, давали до мільйона доларів. Це страшно. Це реально страшно. Тому що скупка йшла масова. І мені шкода, що в нас ні НАБУ не працює всередині цих політичних зграй, змов і мафій, ні інші антикорупційні органи. Чому? Тому що вони у них в шлунку. Вони всі від них залежні”, – заявила Тимошенко, повідомляє expres.ua

Якою буде погода на Тернопільщині? (відео)

Що робити: Тернопільщина зневоднюється (відео)