Тернопільські податківці знайшли “зайвих” 10 мільйонів

Поділитися

dolarВпродовж січня цього року платники Тернопільщини спрямували до бюджету 43,2 млн грн податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Виконання прогнозного показника надходжень ПДВ до державного бюджету становить 114,3%. Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження зросли на 10 млн гривень.
Станом на початок лютого на Тернопільщині зареєстровано 2410 платників податку на додану вартість, з них 2085 юридичних осіб та 325 фізичних осіб – підприємців.
Варто нагадати, що з метою забезпечення виконання нових правил оподаткування, запроваджених з 1 січня 2016 року наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 р. №21 «Про затвердження форм та порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (далі – Наказ №21) затверджена нова форма декларації з податку на додану вартість. Даний документ опубліковано в офіційному виданні “Урядовий кур’єр” 30 січня 2016 року.
Оскільки останні зміни в оподаткуванні, що запроваджені з 1 січня 2016 року, повною мірою можуть бути відображені лише в податковій декларації з податку на додану вартість, що затверджена Наказом №21, то податкова звітність з ПДВ, починаючи із звітного періоду січень 2016 року, подається усіма платниками податку за новою формою в електронному вигляді.

6 лютого у Тернополі покажуть балетну постановку Раду Поклітару “Лускунчик”

Куди за ID-паспортом?