У Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра Барвінського виявлено втрат на суму 135 тисяч гривень

Поділитися

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області в ході ревізії Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 134,9 тис. грн, які повністю відшкодовані під час ревізії.
Зокрема, на сплату комунальних послуг, спожитих орендарями, які мали оплачуватись із спеціального фонду кошторису, посадові особи коледжу незаконно витратили 98,4 тис. грн. коштів загального фонду.
Також встановлено, що окремі випускники коледжу отримали одноразову адресну грошову допомогу та уклали договори про працевлаштування, проте були звільнені з займаних посад не відпрацювавши три роки з дня підписання договору. Отриману грошову допомогу даними випускниками не повернуто на рахунок навчального закладу, чим нанесено збитків на суму 17,5 тис. гривень.
chortkiv barvinskyОкрім цього, посадові особи коледжу зайво сплатили 9,6 тис. грн. підрядникам, які завищили вартість виконаних ремонтних робіт.
Неправильно визначений стаж роботи працівникам коледжу призвів до зайвого нарахування та виплати надбавки за вислугу років, внаслідок чого проведено зайві витрати на оплату праці та нарахувань на неї в сумі 9,4 тис. гривень.
За порушення законодавства з фінансових питань 2 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
Про результати ревізії поінформовано прокуратуру області та Департамент освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Всі чиновники Тернопільської облдержадміністрації та облради залишились без роботи (фото, відео)

З пластмасових кришечок протези не роблять