У Красногорівці працюють снайпери бойовиків

Поділитися

atoУ зоні АТО на Маріупольському напрямку бойовики порушували режим тиші по всьому фронту. “Зокрема, в Красногорівці двічі працювали ворожі снайпери. Окрім цього, ворог обстрілював наші позиції у Мар’їнці, Новотроїцькому та Широкиному. Реагуючи на ці нахабні провокації, сили АТО неодноразово відривали вогонь у відповідь”, – заявив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 3 – отримали поранення. “Також 1 український військовослужбовець загинув, ще 1 – отримав поранення внаслідок підриву на розтяжці не в ході бойових дій. Всі ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку”, – додав речник АПУ з питань АТО.

На Луганському напряму учора ввечері бойовики обстріляли зі 120-мм мінометів українські  передові позиції у Станиці Луганській та порушили режим тиші у Трьохізбенці. На Донецькому напрямку члени незаконних збройних формувань  порушували режим тиші на Світлодарській дузі, північніше Горлівки та у Донецькому аеропорту. “При цьому НЗФ використовували важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. Це сталося в Луганському, Зайцевому та Майорську. Саме північні передмістя окупованої Горлівки стали вчора районом найбільш активних бойових дій по всьому району проведення АТО. Обстріли противника (в тому числі снайперські) на цій ділянці фронту розпочалися у другій половині доби і тривали більше 6 годин”, – розповів полковник Мотузяник.

На околиці Гранітного Волноваського району Донецької області на покинутій фермі співробітники військової контррозвідки СБУ вилучили більше 20 боєприпасів до станкових протитанкових гранатометів. Також поліцейські Авдіївки під час перевірки документів та огляду особистих речей місцевого мешканця вилучили дві бойові гранати. У мешканця села Курахівка неподалік Селидового конфіскували протитанкову міну.

Поліція Донеччини провела рейд у селах Волноваського району, що примикають до лінії фронту. “Ці заходи з спрямовані на запобігання дестабілізації ситуації, попередження проникнення бойовиків та їхніх пособників, припинення розповсюдження нелегальної зброї та боєприпасів. Ці «відпрацювання» надзвичайно ефективні. Один з мешканців Старогнатівки добровільно здав правоохоронцям гранату РГД-5, гранату до підствольного гранатомета та боєприпас до зенітного озброєння”, – пояснив полковник Мотузяник.

У районі Новоайдара на Луганщині СБУ затримала вантажівку, водій якої намагався незаконно переправити на тимчасово окуповану територію майже 13 тисяч літрів дизельного пального. У тому ж місці співробітники СБУ затримали 2 автомобілі з незаконним вантажем мінеральних добрив – більше 40 тонн.

29 січня центральними вулицями міста пройшов марш пам’яті героїв Крут під назвою “Волю в’язням режиму!”

Мотоблоки для различных работ – чем удобен инструмент