Наскільки виконують свої обіцянки забудовники Тернополя?

Поділитися

Експерти ринку нерухомості стверджують, що кількість угод купівлі-продажу житла в Тернополі останнім часом поступово зростає, проте назвати ситуацію сприятливою для забудовників поки що не можна. Аби підвищити інтерес громадян до власних новобудов, будівельні компанії використовують різні засоби. Мова йде не лише про покращення якості житла, а й про безліч інших обіцянок. Що саме пропонують покупцям забудовники Тернополя, і чи можна вірити цим обіцянкам?

Ідеальна квартира

Переважна більшість забудовників Тернополя у своїх оголошеннях акцентують увагу на тому, що усі квартири мають покращене планування, велику площу, високі стелі. Подивіться самі всі актуальні пропозиції на сайті ЛУН.ua і ви побачите, що майже кожна будівельна компанія обіцяє покупцям ідеальні квартири.

Експерти стверджують, що у більшості випадків таким обіцянкам забудовників можна сміливо вірити. Квартири у сучасних житлових комплексах дійсно мають покращене планування, а якщо оформлювати угоду на етапі будівництва котловану, планування може бути за індивідуальним проектом.

Єдина обіцянка, на яку експерти не радять зважати, стосується мальовничого виду з вікон квартири. Навіть якщо сьогодні поряд з новобудовою знаходиться парк, це не гарантує, що через кілька років на цьому місці не з’явиться новий житловий масив.

Затишний район

Як правило, обіцянки забудовника стосуються і району, в якому знаходиться новобудова. В першу чергу, мова йде про затишний двір біля будинку, дитячі і спортивні майданчики, зону для паркування автомобілів, достатню кількість зелених насаджень. Як показує практика, більшість забудовників Тернополя виконують ці обіцянки, проте не завжди так швидко, як цього хотілось би громадянам.

Друга частина обіцянок стосується розвиненої інфраструктури. Якщо мова йде про давно існуючий район, тут, як правило, проблем не виникає. Але якщо новобудова знаходиться на околиці, забудовник часто обіцяє взяти розвиток інфраструктури на себе. На практиці такі обіцянки обмежуються будівництвом споруд, в яких можливо колись відкриються магазини, аптеки чи інші об’єкти інфраструктури.

Приємна ціна

Для більшості покупців житла вартість квадратного метру є головним аргументом. Не дивно, що більшість забудовників Тернополя пропонують громадянам хороші знижки і приємні ціни на квартири. Як показує практика, таким обіцянкам можна вірити. Будівельні компанії дійсно трохи знижують ціни, аби зацікавити більшу кількість потенційних покупців.

Удобный интернет магазин moyo.ua

Працівників Управління поліції охорони в Тернопільській області вчили по-європейськи спілкуватися з журналістами