Тернопіль отримав нові містобудівні повноваження в рамках децентралізації системи держархбудконтролю

Поділитися

nadall25 березня в рамках децентралізації системи держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримало місто Тернопіль. Акт приймання-передавання справ від Держархбудінспекції до виконкому місцевої ради підписали голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та міський голова Тернополя Сергій Надал.
Передача зазначених повноважень відбулася в рамках робочого візиту Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка до Тернопільської області.
Тернопіль став дев’ятим населеним пунктом, який отримав нові повноваження держархбудконтролю, повідомили “Про все” у прес-службі ДАБІ. Тепер міська влада зможе виконувати функції реєстрації декларативних дозвільних документів, здійснювати перевірки об’єктів будівництва І-ІVкатегорій складності, зупиняти незаконні будівництва та штрафувати порушників містобудівного законодавства.
«У минулому році Тернопільська область увійшла в сімку кращих регіонів за темпами розвитку капітальних інвестицій. Левова їх частка припадає власне на обласне місто. Це означає, що Тернопіль здатен реалізувати амбітні будівельні проекти. Для того, щоб в результаті ми отримали міцні, надійні та безпечні споруди необхідний якісний контроль за будівництвом. Сподіваюсь, міська влада впорається з цим завданням», – заявив Олексій Кудрявцев.
Голова Держархбудінспекції також відзначив, що, отримавши нові повноваження, вона зможе ефективно перевірити достовірність даних, що зазначена у деклараціях. На місці також буде простіше здійснювати містобудівний моніторинг, виявляти резонансні будови та оперативно на них реагувати.
«Важливо, що влада Тернополя не боїться такої відповідальності і буде регулювати містобудівну ситуацію на своїй території в діалозі з громадою. Держархбудінспекція завжди готова поділитися з новою місцевою інспекцією досвідом та надати усі необхідні консультації. Адже лише у синхронному русі до спільної мети державну владу та місцеві громади чекатиме успіх», – наголосив Олексій Кудрявцев.

 

Долар у межах 25,5-28 гривень та інфляція на рівні 13%: макропрогноз на 2016-й рік від Міжнародного центру перспективних досліджень

Інвестор іде за людьми, які можуть фахово виконувати роботу