В Україні запрацювало перше військове радіо «Армія FM»

Поділитися

59_mainВідсьогодні у тестовому режимі запрацювало військове радіо «Армія FM». Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Олексій Макухін, радник міністра оборони України. «У нас зараз є музика та новини. Ми почали сьогоднішній день із гімну о 6 ранку, і о 22 годині – теж закінчимо гімном», – сказав Олексій Макухін. За його словами, новини виходять щогодини у прямому ефірі, планується запуск підсумкового випуску новин, а за декілька тижнів буде готова студія, яка дозволить виробляти власні програми. Наразі вже заплановано 10-15 програм, а цього тижня запускається декілька з них. Зокрема: хіт-парад української музики на вихідних, програма «Stop Fake», «Важка ділянка» про українську рок-музику, а також «Пісні АТО», – поділився радник міністра оборони України. «У нас планується музичний формат, який був розроблений із залученням фахівців із найпопулярніших радіостанцій. Це формат «рок-поп» так званий, тобто це приблизно 50% іноземної музики, десь 40% української музики і 10% російськомовної музики дуже окремих деяких виконавців чи російськомовних українських виконавців», – розповів Олексій Макухін.

Станом на сьогодні радіо можна слухати поки що в мережі Інтернет, через додаток «Свое радио». Як пояснив радник міністра оборони України, це найбільша онлайн платформа з ліцензійною музикою в Україні. «До того ж, це єдина онлайн-платформа, яка має технічну можливість вести пряме мовлення, що було дуже принципово для нас. Оскільки ми виходимо з нашими новинами», – розповів пан Макухін. Крім того, платформу можна завантажити на будь-який мобільний пристрій. Нині військове радіо «Армія FM» очікує на отримання радіочастот від Нацради з питань телебачення і радіомовлення для мовлення в регіоні проведення АТО. Зокрема, планується запустити військове радіо у Волновасі, Артемівську та Костянтинівці.

«Найбільша його унікальність та відмінність в тому, що це радіо, яке роблять військові, і, в першу чергу, для військових. Тобто, тематика і проблематика, насамперед, цікава військовим», – пояснив Олексій Макухін. А також команда розглядає дане радіо як зворотній зв’язок із військовими. Крім того, де-факто, в АТО дуже бракує українського контенту. Тому цей проект дуже потрібний військовим, які, до слова, сприйняли таку ідею з ентузіазмом, зауважив пан Макухін.

Зараз команда, яка працює над «Армія FM», складається з 9 осіб, радіостудія розміщується у Будинку офіцерів в Києві. Проект розробляється за кошти приватного американського фонду  «Spirit of America».

Віртуальні шахраї продовжують ошукувати мешканців краю

Тернопільські вареники, вареники, варенички від мами і від сестри – солдатику та й чим швидше