Землю з-під недобудованої бібліотеки нарешті узаконять?

Поділитися

zemlaІз 1984 року в Тернополі будують обласну бібліотеку. На цій прибутковій справі нагрів руки не один чиновник. Один із оазисів культури мав навколо себе земельну ділянку площею один гектар. Але протягом десятків років “бібліотечну землю” так поскубали, що лишилась ледве половина. І аж сьогодні чинуші з управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації провели нараду щодо відведення земельної ділянки на якій розміщена “Обласна державна бібліотека”. 23 січня 2014 року майдан Мистецтв був перейменований на площу Героїв Євромайдану. Проте, бюрократи, які дерибанили по кілька соток землі то під квітковий ринок, то під блошиний секонд-хенду, й досі пишуть, що це майдан Мистецтв. А горе-депутат міської ради Павлівський обіцяв спорудити там пам’ятник Соломії Крушельницькій. Нині й пам’ятник вже розташований відомій оперній співачці на бульварі Шевченка, а землю з-під бібліотеки й далі намагаються стибрити. Перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак з боями не дав вкрасти землю у час, коли Олег Сиротюк пішов з посади, а Леонід Бицюра ще облизувався на землі бібліотеки.

Нині чиновники управління нарешті зачухалися, щоб виробити акт на землю під бібліотекою і навколо неї, щоб ніякі шарлатани не могли залізти на територію цього закладу. Напередодні виявилось, що знову були спроби “відтяпати” під бібліотекою.

На завершення “земельно-бібліотечної теми”: а ви в курсі, що ось це одоробло під бібліотекою – квітковий ринок- існує легально і землю вже має приватизовану?

Реструктуризація валютних кредитів: вирішуємо чи затягуємо?

Естафета добрих справ від Години Землі набирає обертів