Поширення українських традицій

Поділитися

pysankaРоки проходять швидкоплинно, і час також не чекає нас. Та є те, що можна передати, про що розказати – це традиції і звичаї, які наші предки відтворювали щораз. Чи маємо право загубити їх ми? Ні. Наше завдання зберегти і передати наступним поколінням традиції ці.
Незабаром всі ми будемо святкувати велике релігійне свято Великодня. Головною у нашому великодньому кошику звичайно буде пасочка, та не менш важливими атрибутами свята є крашанки, писанки. Саме завдяки останнім, люди можуть побажати своїм рідним, друзям чи іншим особистостям миру, добра, щастя, сімейного благополуччя. Писанка в народі вважається оберегом, який захищає від хвороби, ворогів, сприяє народженню дітей, врожайності тощо.
Тернопільська всеукраїнська молодіжна громадська організація ,,Молода Просвіта”, уже вкотре проводить ,,Школу писанкарства”. Цього року вона буде проходити у формі майстер-класів. Майстер – класи можна замовити як для дітей так і для дорослих,
зателефонувавши за номером, 0981225325.
Також ТОО ВМГО ,,Молода Просвіта” у середині квітня 2016 року проведе майстер-класи з писанкарства для молоді міста Лисичанськ (Луганщина).
Основними завданням акції до Великодня є поширити українські традиції писанкарства на схід та познайомитись із творчою молоддю міста Лисичанськ. Також ставимо собі за завдання провести майстер-клас по писанкарству для вчителів малювання, щоб вони в подальшому самостійно змогли навчати молодь. Заплановано провести щонайменше 15 майстер-класів для 300-450 дітей та молоді.
Реалізацію молодіжної акції підтримує відділ сім’ї та молоді ОДА, Тернопільська молодіжна міська рада, Платформа національних обмінів та Національний фонд підтримки демократії (США).
Також запрошуємо всіх бажаючих долучитись до даної молодіжної акції. За додатковою інформацією звертайтесь 0352 25 06 90, 0979342524 (ТОО «Молода Просвіта», Й.Сліпого, 3).
прес-секретар ТОО ВМГО «Молода Просвіта» – Ковальчук Оксана
e-mail: oksanakovalchuk691@gmail.com
Тел. 097 86 29 352

Ніякий міністр екології Семерак шокував громадськість переливанням з пустого в порожнє

Як на Тернопільщині прокурор адвокатом працює