У Чорткові директора школи призначили за корупційною схемою

Поділитися

stop korypciaПро це пише Голова  Громадської ради  при департаменті освіти і науки Тернопільської ОДА Ірина Чорна. З цього приводу вона поінформувала керівника обласної освіти Ольгу Хому ще 1 лютого 2016 року

Директору департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА

Хомі Ользі Зеновіївні

      Голови Громадської  ради  при

   департаменті  освіти  і  науки

   Тернопільської  ОДА

   Чорної Ірини Михайлівни

 

Шановна Ольго Зеновіївно!

       Повідомляємо, що за зверненням А.Р.Федорківа щодо незаконного призначення у 2011р. Кульчицького Р.В.на посаду соціального педагога та в.о. директора Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Громадською радою проведено перевірку. Викладені у заяві факти підтвердилися.

В результаті проведеної перевірки встановлено:

  1. 05.07. 2011р. в Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 введено посаду соціального педагога. Наказ відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації № 247 від 05.07.2011.
  2. З 12.07.2011р. на посаду соціального педагога Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 в порядку переведення з посади викладача коледжу Чортківського Інституту підприємництва і бізнесу, з оплатою праці відповідно до штатного розпису, призначено Кульчицького Р.В.. Наказ відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації № 170-К від 11.07.2011.
  3. З 12.07.2011р. Кульчицького Р.В. призначено на посаду соціального педагога Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 в порядку переведення з посади викладача коледжу Чортківського Інституту підприємництва і бізнесу, з 12.07.2011р. з оплатою праці відповідно до штатного розпису. Наказ в.о. директора Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 О.Л.Мудрої № 51-К від 11.07.2011р.
  4. З 12.07.2011р. Кульчицького Р.В., соціального педагога Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 призначено виконувати обов’язки директора вищезазначеної школи тимчасово на час хвороби Войтовича Б.М. з оплатою праці відповідно до штатного розпису. Наказ відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації № 172-К від 12.07.2011р..
  5. З 12.01.2012р. Кульчицького Р.В. призначено на посаду директора Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 в порядку переведення з посади соціального педагога вищезазначеної школи з оплатою праці відповідно до штатного розпису. Наказ відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації № 485-К від 27.12.2011.

Вважаємо призначення Кульчицького Р.В на посаду соціального педагога незаконним, оскільки Руслан Володимирович немає освіти соціального педагога. За фахом Кульчицький Р.В. учитель географії та історії, кандидат історичних наук.

Окремо слід зазначити, що в Тернопільській області немає дефіциту фахівців з соціальної педагогіки, декілька навчальних закладів області здійснюють підготовку соціальних педагогів за ОКР: молодший спеціаліст, спеціаліст, магістр. Зокрема, Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж, ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Незаконно призначати на посаду соціального педагога вчителя історії, якщо щорічно десятки випускників-фахових соціальних педагогів у пошуку працевлаштування. Робота соціального педагога передбачає, зокрема, психодіагностичну та  психокорекційну  роботу з учнями, виконання якої без професійної освіти неприпустиме, оскільки може завдати шкоди психіці дітей.

За непрофесійні дії, незаконне перебування на посаді соціального педагога Кульчицький Р.В. впродовж  6-ти місяців незаконно отримував заробітню плату за посаду, чим завдав матеріальну шкоду державі.

Призначення на посаду відбулося в період літніх канікул (12.07.2011р.), що  теж є грубим порушенням та розтрачанням державних коштів.

Звертаємо увагу на те, що в один день 12.07.2011р. Кульчицький Р.В. призначений на посаду соціального педагога і одночасно  в.о. директора Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

Призначення на посаду в. о. директора в перший день роботи в школі та одночасно на посаду соціального педагога без фахової освіти є корупцією.

В діях начальника відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації Т.В.Яремко (2011-2012р.р.) вбачаємо ознаки корупційного діяння. Просимо по даному факту провести службову перевірку.  Зобов’язати винних повернути державі незаконно отримані кошти. Про результати перевірки просимо повідомити в письмовій формі.

 

Відповідь просимо надати за адресою:

Чорна Ірина Михайлівна

Голова  Громадської ради  при департаменті

освіти і науки Тернопільської ОДА

департамент освіти і науки Тернопільської ОДА

вул. М. Грушевського, 8, м. Тернопіль,

Україна  46021

 

Голова Громадської   ради при департаменті освіти і науки Тернопільської ОДА        Чорна І. М.

Податкова декларація з плати за землю: заповнюємо рядки 4-10 розділу третього

Псевдоволонтер зухвало зірвав поїздку в АТО