Псевдоволонтер зухвало зірвав поїздку в АТО

Поділитися

German4Волонтери Логістичного цетру допомоги бійцям АТО повідомляють неприємні новини. Буса Ford Transit, якого вони готують до відправки в зону АТО пошкодив, а керівника Логістичного центру Тараса Германа побив чоловік, який називає себе волонтером. Інцидент став причиною зриву підготовки до святкової великодньої поїздки на схід.
26 квітня о 12.30 на гуртовні «Галант» сталася ДТП, внаслідок якої у волонтерського буса пробитий радіатор. Коли ж керівник Логістичного центру підійшов до винуватця ДТП, з яким добре знайомий, той розпочав бійку. Кілька разів Тарасу Герману вдалося уникнути ударів, проте кулак нападника, що неодноразово позиціонував себе у місті як волонтер, таки потрапив у скроню та надбрівну дугу. Коли у потерпілого з розсічення над оком потекла кров, інцидент завершився, агресивний винуватець ДТП утік з місця події.
Свідки набрали води у рот
На виклик про бійку прибув поліцейський патруль . Даний факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією «хуліганство».
Доки проводили слідчі, Тарасу Герману стало погано. До нього викликали «швидку» і лікарі запропонували госпіталізацію. Проте у цей час правоохоронці оформляли відповідні документи, тому обстеження в медзакладі довелося відкласти.
Вразило волонтерів те, що свідки побиття навідріз відмовилися давати свідчення поліції, мовляв, насправді нічого не бачили. Можливо це тому, що багато з працівників гуртівні знайомі з нападником. Він – людина з кримінальним минулим, досить запальний і неодноразово спричиняв необґрунтовані конфлікти не лише тут, а й по всьому місту.
Погрожував він і Тарасу Герману: полісмени зафіксували дзвінки від нападника волонтеру за деякий час після бійки.
У лікарні накладали шви
За направленням слідчого, після оформлення усіх необхідних документів з поліцією, Тарасу Герману довелося пройти судово-медичну експертизу.
Офтальмологи та нейрохірурги констатували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, крововилив у товщину верхньої повіки, рвану рану брови, забій м’яких тканин обличчя, забійну рану лоба.
Після рентгенографії голови, лікарі провели операцію – наклали шви на розсічення. Направили на амбулаторне лікування до відповідних спеціалістів та на консультацію до щелепно-лицевого хірурга.
Зірвано поїздку на схід
У цей час волонтери Логістичного центру швидко ремонтували пошкоджений автомобіль Ford Transit. Адже зараз він виконує надважливу роль у підготовці до запланованої великодньої поїздки на схід 28 квітня. Ним волонтери збирають допомогу небайдужих тернополян по усій області. Зокрема, продукти для формування великодніх наборів: десятки ящиків з яйцями, кілограми ковбасно-м’ясних виробів, мішки з мукою для випічки пасок, тощо.
Волонтери змушені були придбати в борг новий радіатор, щоб замінити ним пошкоджений внаслідок ДТП. Вони сподіваються, що псевдо волонтер, який спричинив ДТП, відшкодує витрати. Адже дорожать кожною гривнею, яку люди приносять на склад Логістичного центра. Вважають недоцільним витрачати такі необхідні для потреб військових гроші на ремонт, причиною якого стала зухвала поведінка водія-порушника.
Проте найгірше у цій ситуації стало те, що вона призвела до зриву святкової поїздки на схід. Адже через пошкодження буса та проведення слідчих дій, Ford Transit стояв «мертвим грузом» на гуртівні. Тоді, коли він мав, згідно графіка, збирати по навколишніх селах допомогу та подарунки для бійців. Було втрачено дорогоцінний час і наздогнати його вкрай важко. Особливо зважаючи на те, що ключовий волонтер Тарас Герман, за станом здоров’я випав із активної роботи Логістичного центру у підготовці до поїздки.

German3 German2 German1

У Чорткові директора школи призначили за корупційною схемою

У Чорткові стало нормою ображати вчителів