Актор Ігор Сачко написав відкритого листа тернопільській владі

Поділитися

Відкритий лист

голові Тернопільської ОДА Барні С.С.,

голові Тернопільської ОР Овчаруку В.В.,

 депутатам Тернопільської облради!

Христос Воскрес!

Шановні владарі Краю!

SachkoЗвертаюсь до Вас з пропозицією переглянути Ваше відношення до Театру в частині фінансування.Наш Академічний театр отримав Почесне звання одним з перших на Україні.Це було досягнення нашого колективу. А заслуга влади була в призначенні нам коефіцієнту академічної надбавки в розмірі 100%. 5 років назад валюнтариським методом нам зменшили фінансування на 50 відсотків. Це був тяжкий удар Ми пережили. Але час був інший, тарифи другі,курс долара 8,та й заощадження ще зігрівали свідомість. Наприкінці 2015 року нам підвищили розряд на 250-300грн. Ми зраділи. А тепер нам урізають по 1300грн. Виявляється нам Вчергове обрізають платню, вчергове на 25-30%.?! Поясніть-що відбувається?

Колектив Театру настроєний рішуче відстоювати свої права. Але Ми не хочемо робити спектаклі біля будівлі влади і по Ваших кабінетах. Ми прагнемо творити вистави на сцені. А Ваш обов’язок забезпечити Нас всім необхідним,в тім числі і гідною зарплатнею. Не шукайте аргументів на відмову про тяжкі часи. Знайдіть можливість повернути нам наше. Переконаний-резерви Є. Тому й звертаюсь до Вас в інтелігентному тоні актора Академічного Театру про відновлення справедливості, по відношенню до флагмана мистецтва області і краю-нашого театру ім.Шевченка. Ми хочемо служити Українській культурі, нашому Народу і нашій Публіці. Тому Ми не заручаємось тимчасовою підтримкою партій і блоків. Переконані- нас підтримають Тернополяни. Слово за Вами. І дуже хочеться надіятись,що областю управляють мудрі політики і професійні чиновники,які дбають про розвиток Української культури і Українського Театру.!!

З повагою у ці святкові і непрості часи- заслужений артист України Ігор Сачко

P.S. Звертаюсь до краян і засобів масової інформації про підтримку і поширення цього листа,та донесення його до адресатів.

 

У Тернополі відбудеться конкурс юних дизайнерів

В Україні встановлений новий порядок отримання індивідуальних номерних знаків на авто