Хочете купити церкву?

Поділитися

stJosefПривабливе розташування, оновлене електричне освітлення, склепіння у доброму стані — рекламодавець заохочує купити… християнський храм.

Маклерська фірма в регіоні Нор-Па-де-Кале на півночі Франції пропонує на продаж неабияку нерухомість: за 70 тис. євро можна купити «привабливо розташований у центрі торгівлі» католицький храм на 280 кв. м із прилеглим до нього 130‑метровим садом.

Храм св. Йосифа у місцевості Като-Камбрезі (на фото) був закритий півроку тому, оскільки дієцезія Камбре не мала коштів на його утримання. У пропозиції продажу можна прочитати, що в «об’єкті», збудованому 1913 року, «частково оновлено» обігрівання та електричні дроти, а крім того, «дах і склепіння у доброму стані, а внутрішній об’єм можна розподіляти як завгодно».

Като-Камбрезі має свою сторінку в європейській історії XVI століття. Мир, укладений там 1559 року поміж королем Франції Генріхом ІІ, Філіпом ІІ з Іспанії та королевою Англії Єлизаветою І, завершив франко-іспано-англійський конфлікт за панування в Європі, зокрема в Італії.

За матеріалами Gość Niedzielny

Молодь відреставрувала штаб-музей УПА

Скільки чиновники отримають відкату з ремонту школи героя Небесної Сотні?