Колишні нардеп та військовий може стати головним ревізором області

Поділитися

Boyko-650x292Колишній народний депутат України Володимир Бойко, який більше року прослужив на Сході, може очолити Тернопільське обласне управління Держаудитслужби, після його утворення. Нова структура появиться в результаті реорганізації Державної фінансової інспекції.

Сам Бойко в розмові з журналістом «Про все» утримався від будь-яких коментарів, хоч і підтвердив, що після демобілізації з лав ЗСУ є працівником апарату Державної аудиторської служби України.

Та все ж, «Про все» вдалося отримати підтвердження цієї інформації від джерел у Тернопільській ОДА та у деяких столичних чиновників. Володимир Бойко є основним претендентом на керівну посаду в обласному управлінні ревізорів. Причому, на даний час йде невеликий спротив цьому призначенню від найбільших розпорядників державних коштів на Тернопільщині, які розуміють, що не зможуть домовитися із молодим та принциповим чиновником. Однак, на рішення про його призначення це не впливає.

Водночас, «Про все» стала відомою ще одна цікава інформація, пов’язана із цим кадровим рішенням. Місцевим однопартійцям Бойка теж відомо, що він буде головним ревізором Тернопільщини. Тут запевняють, що для цього призначення зробив все можливе та не можливе колишній колега по депутатській лаві, а сьогодні перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. Мовляв, «шеф» особисто розповідав, як «вибивав» посаду для Бойка. Це навіть здивувало активістів-тимошенківців, оскільки, за їхніми словами, Василь Тимофійович, вже тривалий час робив все, щоб усунути конкурента від будь-якого впливу.

Тож, ми вирішили перевірити правдивість його слів, адже відомо, що між Деревляним та Бойком вже декілька років триває конфлікт, і вони навіть не розмовляють один з одним. Як підтвердили в обласній державній адміністрації, із Деревляним не велися жодні переговори про призначення Бойка. Таке рішення прийняте поза партійними квотами і покликане навести дисципліну у розпорядженні державними коштами та майном. Кажуть, що сам Деревляний задавав здивовані запитання про призначення Володимира Бойка після того, як прочитав про це на місцевих новинних сайтах. Для цікавості ми перевірили впливовість Василя Тимофійовича і в столиці. Один із столичних високопосадовців у новому Кабінеті Міністрів України, який є уродженцем Тернопілля, на прохання «Про все» поспілкувався із керівництвом Держаудитслужби. Виявилося, що там навіть не знають, хто такий Василь Деревляний.

Нагадаємо, Володимиру Бойку 31 рік. Він працював на різних посадах на державній службі, у приватному секторі та в об’єднаннях громадян. У 2012 році обраний народним депутатом України у 165 виборчому окрузі. Через два місяці після припинення депутатських повноважень пішов на службу в ЗСУ. Демобілізований на початку квітня 2016 року.

Як виконує обіцянки Петро Порошенко

Первые слова Савченко после возвращения