На кордоні Тернопільщини з Хмельниччиною є загроза африканської чуми

Поділитися

1007(2306)_350x018 травня в Тернопільській облдержадміністрації екстрено засідала Державна протиепізоотична комісія, на якій було заслухано інформацію про ситуацію, що склалася в селі Гірчична Дунаєвецького району, сусідньої, Хмельницької області. Зокрема, з 3 по 10 травня у приватному домогосподарстві загинули 7 особин свійських свиней, при дослідженні біоматеріалу яких підтверджено діагноз африканської чуми свиней.
Як повідомив головний мисливствознавець Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Барабаш, на комісії вирішено визнати ситуацію, що склалася, загрозливою для Тернопільської області.
Працівникам державної лісової охорони та єгерської служби Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства та єгерській службі користувачів мисливських угідь Тернопільської обласної організації УТМР здійснювати піші патрулювання мисливськими угіддями на предмет виявлення підозрілих ознак у диких свиней та їх загибелі, в разі виявлення мертвих особин одразу ж повідомляти про це районні ветеринарні служби для дослідження на встановлення причин їх загибелі, повідомили журналісту “Про все” у прес-службі Тернопільського ОУЛМГ

Олег Тягнибок приїхав до Тернополя пити горілку за здоров’я Володимира Стаюри

0

Рятувальники залучалися до ліквідації наслідків ДТП біля Збаража