На Тернопільщині за викрадення офіціантки батька та сина засудили до трьох та двох з половиною років ув’язнення

Поділитися

Вирок суду заслухали двоє мешканців Бучацького району. Офіціантку з райцентру місцевий підприємець та його син запідозрили у тому, що вона може знати, куди поділися їх п’ятдесят тисяч американських доларів. Чоловіки викрали дівчину та з погрозами змусити зізнатися у крадіжці.

Резонансна подія трапилася у листопаді 2015 року. До правоохоронців звернувся власник місцевого бару із заявою, що двоє невідомих чоловіків викрали та три години незаконно утримували його працівницю. Оперативники миттєво відреагували на повідомлення і вже за дві години встановили осіб викрадачів. До злочину виявилася причетна родина місцевих підприємців, точніше, батько з сином.

Як з’ясувалося під час досудового розслідування, півтора роки тому раніше судимий підприємець, після сварки з дружиною взяв з дому величезну суму у валюті і поїхав випивати у місцевих барах. Під час гулянок пропали гроші. Чоловік запідозрив у крадіжці працівницю бару. Разом з сином вистежив жертву. Щойно дівчина вийшла з приміщення бару, а було це близько третьої години ночі, зловмисники спіймали її та накинули на голову поліетиленовий пакет. Офіціантку запхали в машину і повезли до закинутого приміщення неподалік свого господарства. Розмову з дівчиною вели у масках, аби та їх не впізнала. Змусили нещасну зізнатися у тому, що вона вкрала гроші. Зізнання записали на диктофон.

Згодом цей запис став одним із доказів їхнього злочинного діяння. Поліцейські також вилучили маски.

Кримінальне провадження розпочате за частиною другою статті 146 ККУ – незаконне позбавлення волі або викрадення людини завершилося. Відповідно до вироку суду батькові призначили три роки позбавлення волі, синові – два з половиною. Окрім того винуватці відшкодують потерпілій моральну шкоду – 25 тисяч гривень, та з тисячі матеріальної шкоди, повідомили “Про все” у секторі  комунікації ГУНП в Тернопільській області

Первые слова Савченко после возвращения

Що може робити журналіст для діалогу в конфліктному суспільстві