На Тернопільщині затримано ще трьох прокурорів за хабар у 300 тисяч гривень

Поділитися

6574712 травня 2016 року, в результаті оперативно-розшукових дій детективів НАБУ затримано трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тис. грн. (ст. 368 КК України).

Двом із них – керівнику місцевої прокуратури та одному з керівників обласної – повідомлено про підозру та вже обрано щодо них запобіжні заходи. Одному – у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 507 тис. грн, іншому – цілодобовий домашній арешт.

Третього підозрюваного, який переховувався від слідства, було затримано у Тернополі згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі прокурорами САП внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Таким чином, внаслідок спецоперації на Тернопільщині вже затримано чотирьох працівників органів прокуратури, двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції та адвоката-посередника.

«Успіх спецоперації у Тернополі досягнуто завдяки детальному розслідуванню детективів НАБУ, чіткій стратегії та злагодженим діям всіх учасників. Водночас, ми розуміємо – попереду ще багато роботи. Адже схеми, подібні до тієї, що діяла в Тернопільській області, працюють в усіх регіонах України. В них задіяні працівники різних правоохоронних органів, однак провідну роль, завдяки своєму процесуальному статусу, відіграють співробітники органів прокуратури. Тому, упевнений, паралельно із зусиллями НАБУ щодо викриття та притягнення корупціонерів до відповідальності, потрібні системні і глибокі реформи прокуратури», – зауважив директор Бюро Артем Ситник.

Нагадуємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію під час якої було здійснено близько 40 обшуків.

Процесуальні дії відбувалися в рамках розслідування факту вимагання неправомірної вигоди (хабара) у розмірі понад 300 тис. грн від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На початку березня про підозру було повідомлено двом керівникам слідчих підрозділів Національної поліції Тернопільської області, одному з керівників місцевих органів прокуратури та адвокату.

Тернопільська обласна рада: сумно, аж за край

На останній сесії Тернопільської облради депутат Любомир Білик кнопкодавив