Режисер Тарас Химич презентував трейлер до фільму “Жива” у Львові та Каннах

Поділитися

Львівський режисер Тарас Химич запрезентував офіційний трейлер до свого нового фільму «Жива». Перші кадри показав у Львові та на кіноринку 69-го Каннського кінофестивалю.

«Можу сказати, що нашим фільмом “Жива” у Каннах уже зацікавилися багато різних компаній, є надія, що продукт матиме своє життя поза Україною. Фільм, я думаю, дуже вчасний для України, тому що він допоможе людям співставити своє життя, зрозуміти багато чого, пережити і вийти з позитивом», – розповів режисер, оператор і співсценарист стрічки Тарас Химич.

Стрічку «Жива» створено на основі реальних подій з життя горянки Ганни Попович з Надвірної. Вона мала дар передбачення, була із упівцями, пережила репресії, але залишилася світлою.

1929844_1676143062659691_4641767355219824492_n«У Ганни Попович варто повчитися багато чого, передовсім сили духу», – зізналася виконавиця головної ролі Ольга Комановська.

Прем’єра фільму «Жива» – цієї осені. Усе відео уже знято. Зараз триває монтаж, композитор пише музику і працює над звуком.

«Музика у нас буде більше до класичної. Є навіть такі цікаві моменти у звуці, як атмосферні звуки. Співпрацюємо з чоловіком, який по всьому світі збирає звуки вітру, дощу, різних атмосфер, як це називається. І він погодився дати нам певні звукові доріжки», – повідомив композитор, звукорежисер та співсценарист фільму Любомир Соломченко.

На презентації трейлеру заспівав Олександр Положинський з гуртом «Був’є», бо вони є творцями і виконавцями саундтреку до фільму.

«Я знав і історію самої Ганни, і що у фільмі це все буде відображено. І зміст, і форма пісні прийшли звідти. Це не те, що я там побачив пташку в небі і таке вигадав. Ні, надихався саме звідти», – розповів співак Олександр Положинський.

Ролі у фільмі виконали: Ольга Комановська, Ростислав Держипільський, Юрій Хвостенко, Володимир Правосудов, Володимир Климук

Це історія карпатської дівчини, яка володіє надприродними здібностями – бачить віщі сни та майбутнє. Вона опиняється у вирі війни, партизанського оточення радянської влади. У той час, коли українські повстанці відчайдушно намагалися чинити опір. Її надприродні сили змінювали долі людей. Головна героїня – жінка, яка відчувала Бога.

“Героїня, історія якої стала сюжетом стрічки – вроджена на Франківщині у місті Надвірна. Її ім’я – Анна Попович, сьогодні їй 91 рік. Людина, із складною долею. Анна розповіла свою життєву історію 50-х років, яка і лягла в основу фільму «Жива». Від неї ми отримали дозвіл на екранізацію. Вона розказала такі подробиці, про які раніше не говорила публічно. У Анни завжди була мрія – поділитись цією історію, показати її у фільмі. Вона дала благословення нам це зробити. Я, як режисер, вирішив втілити її мрію у життя. Отже була обіцянка, і було благословення”,- розповів режисер.

Знімали фільм у Горганах, безпосередньо на тих місцях, де відбулась ця історія колись. Після перших зйомок, ми приїхали до Анни і показали їй фотографії із зйомок у Горганах, і ви знаєте, у неї на очах були сльози… Ми показуємо у картині місця, де нашій героїні довелось бувати і навіть переховувалась. Глядач побачить справжні ландшафти, де будувалась історія. Це дуже важливо для емоційного сприйняття…

Ольга Комановська грає головну роль. Я вважаю, що вона одна з найкращих актрис, не тільки України, а й Європи. Вона має надзвичайний талант, і я певний, що Оля стане відкриттям цього року. Також у фільмі грає Ростислав Держипільський одну із головних ролей – грає Довбуша та історію непростого кохання. Класно, що він, як режисер погодився побути актором у моєму фільмі.

Untitled-1-1

Сьогодні і завтра у Тернополі відкриють меморіальні дошки загиблим воїнам АТО

Фінал Ліги Європи виграли іспанці: Ліверпуль – Севілья 1:3