СБУ за добу встановила “мінера” шести станцій харківського метро

Поділитися

PM269image002Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією за добу встановили та затримали жінку, яка повідомила про “мінування” шести станцій харківського метро.

Спочатку на телефон чергового метрополітену надійшов виклик. Жіночий голос повідомив про мінування станції метро «Майдан Конституції», перейменованої, згідно із законом про декомунізацію, станції «Радянська». Згодом надійшов новий виклик, той же анонім погрожував підірвати ще п’ять станцій метро, які підлягають перейменуванню. В час пік правоохоронці та персонал метрополітену евакуювали майже дев’ять тисяч пасажирів, вибухівку знайдено не було.

Менш ніж за добу співробітники спецслужби встановили та затримали анонімного терориста. Нею виявилася 62-річна мешканка Харкова, прихильниця комуністичної ідеології, активна учасниця протестних акцій антимайдану. Свою провину зловмисниця визнала, пояснивши повідомлення “протестом” проти перейменування станцій.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні цього злочину.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від 2 до 6 років. Жінці доведеться також компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від її дій, повідомили “Про все” у прес-центрі СБ України

CБУ затримала на хабарі голову райдержадміністрації

Як намагаються вижити селяни Тернопільщини