Виконавчий комітет хоче поставити хрест на сквері по вулиці Текстильній

Поділитися

content_2В свій час, почавши досліджувати проблеми пов’язанні із недотриманням законодавства у сфері містобудування в Тернополі, члени ПП «ДемАльянс» і не підозрювали з яким колосальним об’ємом кричущих порушень їм доведеться зіткнутись. Складається враження, що місцева влада випробовує межу терпіння містян, оскільки в деяких випадках рівень цинізму земельного дерибану зашкалює.

Напевно багато тернополян звернули свою увагу на інформацію місцевих журналістів, що були присутні на засіданні виконавчого комітету міської ради, де вирішувалось питання стосовно рішення збудувати храм на території зелених насаджень загального користування по вул. Текстильна (схема розміщення додається). Храм планують звести замість багатоповерхівки, проти будівництва якої виступає громада. Додатково слід зазначити, що дана земельна ділянка знаходиться під арештом.

А тепер розглянемо цю резонансну ситуацію, так би мовити, по суті, опираючись лише на факти підтверджені документально. Рішення виконавчого комітету Міської ради від 4 травня за № 379, на яке посилаються журналісти, затверджує протокол засідання комісії з визначення інвестора від 27.04.2016 року №24. У рішенні зазначено, що цей протокол додається. Однак, його чомусь немає серед додатків, що були опубліковані разом із рішеннями. А от в преамбулі рішення фігурує ініціативна група мешканців, які чомусь проживають не «по», а «за» вул. Фабрична, Текстильна, Злуки та директор ТОВ «ЕКСКЛЮЗИВБУД ПЛЮС». Жодної інформації про будівництво храму немає.

Тернопільський «ДемаАльянс» заздалегідь звертає увагу міського голови на те, що земельна ділянка по вул. Текстильній, згідно із чинною містобудівною документацією, належить до територій зелених насаджень загального користування. Згідно із планом зонування ділянка розміщена в зоні Р-3, а це рекреаційна зона озеленених територій загального користування. Розміщення в межах цієї ділянки культових споруд потребує спеціальних узгоджень та процедури громадських обговорень.

content_1Згідно з ст. 21 Земельного кодексу України, при порушенні порядку встановлення та зміни цільового призначення земель, рішення про надання таких земель, угод щодо них, державна реєстрація повинні визнаватись недійсними. Громадяни та юридичні особи винні в порушенні порядку встановлення та зміни цільового призначення земель повинні бути притягнені до відповідальності відповідно до закону. Тобто рішення міської ради від 26.04.2013 р. №6/31/111, яким надали цю ділянку під будівництво багатоквартирного будинку повинно бути визнано недійсним.

А чому власне так раптово постало питання з будівництвом храму? А тому, що це класична схема у Тернополі, згадаймо скандал на вул. П. Орлика, на вул. Чалдаєва, за цією ж схемою відводилась земля на розі вулиць Тарнавського-Київська, у районі Пронятин. Фактично граючи на релігійних почуттях людей, окремі представники місцевої влади вибудовують схеми земельного дерибану задля власних корисних мотивів.

Невже громада і надалі буде мовчати та слухатиме байки чиновників і дасть можливість знищувати зелені зони міста шляхом фальсифікації містобудівної документації, громадських слухань, протоколів до них та інших документів?

dem-alliance.org

Безмежний світ Івана Марчука

Хто поклав око на землю чортківського диспансеру?