За минулу добу 2 українських військових загинули, 2 – отримали поранення

Поділитися

19-051За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО двоє українських військовослужбовців загинули, двоє – отримали поранення. На Маріупольському напрямку бойовики дев’ять разів обстріляли позиції українських військових, із них чотири – з важкого озброєння. «Зокрема, під Новомихайлівкою окупанти відкрили вогонь зі 152-мм гармат. У Красногорівці та Павлополі відбулися мінометні обстріли з боку противника. У Новотроїцькому відкривали вогонь ворожі снайпери», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 4 рази порушили режим тиші в околицях Донецька. «Зокрема, ввечері під Авдіївкою півтори години тривала перестрілка між окупантами та Збройними силами України. На позиції «Шахта Путилівська», також відома, як «Шахта Бутівка-Донецька», відбувся мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань, випустили 15 мін», – зазначив полковник Мотузяник. На Луганському напрямку бойовики здійснили чотири обстріли – у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

За словами Олександра Мотузяника, внаслідок нещасного випадку у Павлополі Волноваського району Донецької області загинув цивільний мешканець. «На вибуховому пристрої підірвався трактор, у якому перебували двоє чоловіків. Один загинув на місці, інший перебуває в лікарні», – розповів речник АПУ з питань АТО. Він додав, що це вже 5-й випадок за 2016 рік.

У Запоріжжі правоохоронці виявили і заблокували канал зв’язку бойовиків. «Оперативники вилучили 42 програмні комплекси, комп’ютерну техніку та велику кількість сім-карток, які використовувалися для координації дій бойовиків», – зазначив полковник Мотузяник. Він пояснив, що організатором каналу виявився мешканець окупованого Криму: разом із двома мешканцями Запоріжжя він адміністрував телекомунікаційне обладнання, щоб приховувати міжнародний трафік під виглядом телефонних розмов українських операторів.

Речник АПУ з питань АТО розповів, що Сєвєродонецький міський суд засудив до дев’яти років ув’язнення одного з бойовиків озброєної групи, яка 24 серпня 2014 року готувала диверсію у місті. «Теракт попередили військовослужбовці та співробітники СБУ, які вступили в бій з бойовиками, знищивши одного, а решту затримали», – нагадав Олександр Мотузяник. За його совами, група складалася із дев’яти осіб. У їхньому арсеналі, виявленому вже після затримання бойовиків,  знайшли  гранатомети, вогнемети «Шмєль», гранати Ф-1 та РГД-5, стрілецьку зброю, вибухівку та сухпайки російської армії. Водночас, мешканець Попаснянського району Луганської області, колишній бойовик «Призрака», скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

На Тернопільщині ринок праці поповнився 1406 офіційно працевлаштованими

Де тернопільські “дорожники” закопають мільйони?