На Тернопільщині ринок праці поповнився 1406 офіційно працевлаштованими

Поділитися

Вирішення проблем тіньової зарплати залишається серед пріоритетних напрямів роботи фіскальної служби Тернопільщини, оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників, позбавляючи їх багатьох соціальних гарантій. Зниження з 1 січня ставки єдиного соціального внеску позитивно вплинуло на зростання фонду оплати праці та надходження податку на доходи фізичних осіб. Однак ще не всі роботодавці є соціально відповідальними, ховають у тінь доходи своїх працівників і у такий спосіб позбавляють їх соціального захисту.
Загалом з початку року фахівці територіальних органів Головного управління ДФС у Тернопільській області у 1663 суб’єктів господарської діяльності за результатами проведених камеральних перевірок і індивідуальних співбесід виявили 2817 не облікованих найманих працівників, яким було виплачено понад 3,7 млн грн доходів. До бюджету сплачено 507,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 815,6 тис. єдиного соціального внеску.
За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, внаслідок проведених заходів, спрямованих на детінізацію доходів та відносин у сфері зайнятості населення, по області з 1406 громадянами роботодавці оформили трудові договори, повідомили “Про все” у відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області

З початку року загальний товарообіг Тернопільської області склав 166 млн дол. США

За минулу добу 2 українських військових загинули, 2 – отримали поранення