За минулу добу з двоє українських військових підірвались на міні

Поділитися

05-05За минулу добу у зоні АТО внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає. Двоє – отримали поранення у результаті підриву на протипіхотних мінах під час виявлення вибухових пристроїв у районі села Славне Мар’їнського району на Донеччині. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. «Зараз за життя військових борються донецькі медики», – додав він.
За словами речника АПУ з питань АТО на Донецькому напрямку основними точками напруженості залишаються ділянки фронту на Світлодарській дузі та поблизу Авдіївки. «Противник вчора в темну пору доби застосовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю», – зазначив Олександр Мотузяник. На Луганському напрямку режим припинення вогню зберігається зразково.

Ситуація на Маріупольському напрямку дещо складніша. «Ворог випустив 20 мін з 82-мм мінометів у бік українських позицій поблизу Гнутового. Ще ряд ворожих збройних провокацій було зафіксовано у Новотроїцьку, Водяному, Гранітному та Широкиному», – розповів речник АПУ з питань АТО.

За словами полковника Мотузяника, ще двоє колишніх бойовиків повернулися додому, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома». Один вступив до лав бойовиків у квітні 2014 року, чергував на блокпостах, перевіряв документи та транспорт громадян, а також готував їжу для членів бандформувань. «Пізніше чоловік подався до Росії, де переховувався від покарання. Однак, почувши про програму, повернувся до Бахмута та здався правоохоронцям, з якими погодився співпрацювати у слідстві», – повідомив речник АПУ з питань АТО. Також Лисичанський міський суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного бойовика, який півтора роки, починаючи з листопада 2014, входив до складу незаконного збройного формування так званої «ЛНР».

Тернопільські рятувальники тренувались гасити пожежу на нафтобазі

Дністер? А може Вольта?