“Біда” таки є у нашій хаті

Поділитися

kolagПригадую, у 2012 році під час парламентських виборів, громадсько-політичний діяч з Тернополя закликав не пустити БІДУ у нашу хату. Він мав на увазі не дозволити обрати у 164 Збаразькому виборчому окрузі народним депутатом України не-то незалежного кандидата, не-то колишнього комсомольського функціонера, а по суті луганського регіонала. Виборці дослухалися до голосу правди і регіонал-комсомолець замість депутатського мандата отримав гарбуза.

Луганська БІДА до Тернополя не прийшла. Зате бізнес луганського парашутиста в області успішно працює.

Та “БіДа” уже в нашій хаті. Три роки, блукаючи коридорами київської влади, вона прийшла негадано – неждано і з того боку звідки її ніхто не чекав. Нічого не вдієш, то є фатум.
Отож відсунемо завісу, за якою приховується БіДа.

“БіДа” – це Барни і Деревляного альянс.

Почала сформуватися “БіДа” після виборів до місцевих органів влади, що відбулися 25 жовтня 2015 року. Спочатку Степан Степанович з Василем Тимофійовичем з горем пополам розділили посади голів і заступників голів районних рад.

На першій організаційній сесії обласної ради шостого скликання вона зродилася. Кажуть, що всупереч побажанням Банкової. Та мало що кажуть…

Тоді депутати від БПП “Солідарність” (18 осіб) і від ВО “Батьківщина” (10 осіб) спільно голосували за кадрові питання. Головою обласної ради обрали представника БПП (колишнього регіонала) Віктора Овчарука, а першим заступником голови облради став керівник облорганізації ВО “Батьківщина” Василь Деревляний. За взаємопідтримку при голосуванні в обласній раді на посаді першого заступника голови ОДА залишився представник ВО “Батьківщина” Іван Крисак, про якого голова ОДА Степан Барна заявив в одному із інтерв’ю, що залишив його на посаді тому, “бо це певна спадкоємність влади і досвіду”.

Але зараз, на відміну від початку 2015 року, коли С. Барна став головою ОДА, ВО “Батьківщина” не входить до урядової коаліції, а перебуває в опозиції, бо не може співпрацювати з олігархічним урядом – так висловилася Ю. Тимошенко. Виглядає дивним, якщо представник опозиційної політичної сили є одним з керівників президентської вертикалі в області.

Ще одним свідченням існування “БіДи” – обрання голови громадської ради при ОДА. В дусі нинішнього часу головою громадської ради обрано політичного перевертня професора Валерія Федорейка, який пройшов довгий шлях пристосуванства, останнім політичним сальто якого, як ревного прихильника Ю. Тимошенко, стало підписання напередодні президентських виборів 2014 року так званої “Відозви лідерів регіональних еліт, представників інтелігенції та ділових кіл Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської областей”.

Процитуємо перли із “Відозви”: “Якби такої людини, як Юлія Тимошенко, мужньої і твердої, як криця і сама Україна, зараз не було на політичному видноколі, її належало б шукати. А так – вона є, і її немає альтернативи. Вона єдина, як єдино правильним має бути наш вибір”. Хто ж та еліта, інтелігенція та ділова людність в області? Всього назбиралось аж десять, першим у списку стоїть професор, третьою одна із його заступників в нинішній громадській раді. Є там і колишні радпартактивісти, і два співаки, і три журналісти, і навіть справжня доцентка від медицини, а також громадський “діяч”, який згодом відмежувався від цієї компанії і полюбив Президента Порошенка (але то вже було після обрання Президента).

Виходить так, що коли нинішній голова ОДА у поті чола працював на обрання Президентом Порошенка, нинішній голова громадської ради при ОДА, член колегії ОДА – перебував у таборі його супротивників !!!

Отака-то “БіДа” утворилася на Тернопіллі.

Якщо у державних справах київські очільники творців Тернопільської “БіДи” не мають спільної думки, то Барну з Деревляним щось об’єднує.

Невже лише посади біля бюджетної годівниці?

А може будівництво гідроелектростанцій на Дністрі, ріках Біла і Чорна Вольта в далекій країні Буркіна-Фассо, чи дерибан землі Тернопільського аеропорту, чи гроші державного фонду регіонального розвитку, чи спиртові заводи, чи кар’єри…
А Ви, кажете…

Олекса Дідик,
небайдужий посполитий

Додаткове кондиціювання на маршруті №22: тестовий режим для підвищення ціни проїзду?

Росія – Словаччина 1:2