Наступного року Семенюк візьме зі стелі 5 мільйонів?

Поділитися
На жаль, представники церкви найвищих ланок завжди обслуговували у Незалежній Україні владу
На жаль, представники церкви найвищих ланок завжди обслуговували у Незалежній Україні владу

Понад 1 млн прочан очікують на Тернопільщині усередині липня під час Загальнонаціональної християнської прощі до чудотворного місця у селі Зарваниця. Про це кореспонденту агентства ukrinform голослівно повідомив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), який має не дуже добру репутацію в області.

«У Марійському духовному центрі, що в селі Зарваниця 16-17 липня під час загальнонаціональної прощі очікуємо понад 1 млн прочан. Цьогоріч проща приурочена до Року Божого Милосердя та молитві за мир в Україні. З огляду на те, що за кілька днів під час прощі очікується низка чисельних делегацій та хресних ходів загальною кількістю понад 1 млн осіб, вже зараз із місцевою владою розробляємо заходи із дотриманням безпеки, створюємо сприятливі умови для всіх паломників», – повідомив Митрополит.

Митрополит із запроданцем з пласту, гуманітарним заступником Петром Гочем
Митрополит із запроданцем з пласту, гуманітарним заступником Петром Гочем

Насправді, найбільше парафіян на прощі у Зарваниці було до 150 тисяч на початках виходу з підпілля греко-католицької церкви. А з кожним роком віруючі все більше розчаровуються від діяльності заробітчан у рясах різних конфесій.

Владика Семенюк запамятався тим, як “виціловувася” з одіозним олігархом Фірташем.

Не менш пам’ятним для українців є надання слова владі під час прощі. Яких політичних “попандопул” там лише не було на сцені: Тягнибок, Яценюк, Юлія Тимошенко. Особливо обурював вірян вічно п’яний губернатор Хоптян, який передавав вітання від Януковича.

Звісно, значення духовного центру у Зарваниці для віруючих ніхто не заперечує. Проте, з кожним роком кількість прочан зменшувалось.

Як наслідок,  “заробітчани” в рясах, які не хочуть спілкуватись з тернополянами щодо незаконних будов церковниками, вирішили робити ледь не кожного тижня “професійні” прощі. Митники, прокурори, чиновники мають тепер свої прощі… Чи виписують їм індульгенції невідомо, але свого часу лики губернатора Коломийчука і головного дорожника Проника висіли в “святих захристіях” із німбами.

Тернопільська область не має сервісу електронних петицій

Скандал з депутатами