Депутати вимагають в урядів України та Німеччини з’ясувати, хто сплюндрував могили Бандери і Стецька у Мюнхені

Поділитися

banderaФракції Верховної Ради України, окрім «Опозиційного блоку» та «Відродження», підписали звернення до Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з вимогою підняти вирішення питання щодо актів вандалізму, що відбулися 10 та 12 липня цього року в Мюнхені на могилах Степана Бандери, Ярослава Стецька та невідомих українських борців за волю України, на рівень урядів України та ФРН.

«За останні 2 роки подібні акти стали систематичними, а відповідних адекватних заходів з боку німецької влади не було вжито, розслідування не доведені до логічного завершення. Тому українські народні депутати вимагають підняти це питання на рівень урядів України та Німеччини. Ми також вимагаємо звернутися до керівництва Німеччини із закликом взяти справу під особистий контроль міністра внутрішніх справ Німеччини», – зазначає Олег Медуниця, ініціатор даного листа.

Міністру закордонних справ України

Клімкіну П.А.

Шановний пане Міністре!

10 та 12 липня 2016 року в Мюнхені, Федеративна Республіка Німеччина, відбувся ряд актів вандалізму по відношенню до могил провідних діячів українського національно-визвольного руху 20 століття – Степана Бандери та Ярослава Стецька, а також могил невідомих українських борців за волю України.
Оскільки за останні 2 роки такі акти стали систематичними, адекватних заходів із запобігання подібних випадків вжити не було, а розслідування з боку німецької влади по жодному з випадків так і не було доведено до логічного завершення, вважаю за потрібне підняти це питання на рівень урядів України та ФРН та звернутися до керівництва Німеччини із закликом взяти справу під особистий контроль міністра внутрішніх справ ФРН.
Також прошу зовнішньополітичне відомство України та Вас особисто донести до німецького уряду позицію українців, які вважають боротьбу з національною пам’ятю неприпустимою для цивілізованого суспільства, а отже такою, яку можна прирівняти до актів тероризму, що саме по собі вимагає застосування відповідних заходів.

“Тойота-Україна” застерігає від шахрайства

Банки повертатимуть власникам карток Visa вкрадені шахраями гроші