Нітрати у продуктах харчування провокують злоякісні утворення

Поділитися

d36598621727e9b0949bdba73a1b27210a5eb32eНітрати — це токсини, які можуть призвести до будь-яких форм злоякісних утворень. Надмірний їх рівень у продуктах харчування теоретично може бути причиною збільшення онкологічних захворювань. Разом з тим, ще більш шкідливими для організму людини є гемо-добавки. Про це  розповів лікар-онколог, громадський активіст, член “Медичного контролю” Володимир Тіхонов.

“У залежності від того, яким чином нітрати потрапляють в організм, від виду нітрату, від їх кількості, тобто від кумулятивних доз — як довго людина вживає неякісні продукти, — звичайно можуть виникати, як наслідок, будь-які злоякісні патології.

Теоретично, можна сказати, що зі збільшенням кількості продуктів із нітратами, збільшується кількість онкозахворювань, але лише теоретично. Поясню чому: в нашій країні жодного дослідження експертного на цю тему не проводилось ніколи. Проводились різні дослідження, в залежності від дози іонізуючого випромінювання, від Чорнобильської аварії… Проте дослідження щодо залежності рівня захворюваності від якості продуктів харчування в Україні ніхто не проводив.

Так, дійсно, нітрати у продуктах харчування спричиняють пухлинні процеси кишково-шлункового-тракту і захворювання крові, але які саме нітрати, і які саме захворювання, і що на що спливає — в Україні цього ніхто не досліджував”, — пояснив лікар.

Разом з тим, за словами лікаря, на організм людини негативний вплив також мають канцерогени та гемо-добавки, які сьогодні також наявні у продуктах харчування.

“Якщо говорити про овочі та фрукти, то тут більш поширені інфекційні хвороби, коли порушується режим гігієни. А є ще канцерогенні чинники — спеціальні білки, речовини, які можуть міститися у продуктах харчування. Якщо ми серйозно говоримо про залежність раку від харчів — я би говорив не про овочі і фрукти, а про продукти із гемо-добавками, зокрема, про те, що ми п’ємо замість молока”, — додав фахівець.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, очільник Держпродспоживслужби В.Лапа повідомив про те, що в Україні молочна продукція — низької якості. За його даними, виробники молочних товарів, з метою економії на виробництві, мінімізують вміст молока у продукції через додавання різноманітних інгредієнтів.

Також нагадаємо, УНН перевірив на вміст нітратів кавун, диню та банани.

Зокрема, кількість нітратів у дині склала 55 мг/кг, в той час, як дозволена норма на кілограм продукту складає 90 мг/кг.

У кавуні виявили 17,5 мг/кг нітратів, при допустимій нормі — 60 мг/кг.

У бананах кількість нітратів сягнула значення — 137 мг/кг, за умови, що норма — 200 мг/кг.

Проте, як пояснили екперти лабораторії, дітям не бажано вживати продукти, де показники нітратів перевищують 50 мг/кг. Тобто, якщо мова про банани, то дитині можна запропонувати в день лише одну третю його частину.

В Україні розробили дрон для лову покемонів з популярної гри

Ось як виглядає ідеальне жіноче тіло