Резервісти Тернопільщини вирушили на військові полігони

Поділитися

3(1)3 вересня на обласному збірному пункті Тернопільського облвійськкомату відбулися урочисті заходи з нагоди відправки на військові полігони Західної України військовозобов’язаних на збори резервістів. Впродовж десяти днів наші краяни вдосконалюватимуть військові навички, після чого повернуться у рідні домівки.

Проводжали до війська Захисників Вітчизни перші особи області – Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна та голова облради Віктор Овчарук.

Серед тих, хто вирушив на збори резервістів переважна більшість із бойовим досвідом, хто нещодавно проходив військову службу на Донбасі у зоні проведення АТО за призовом по мобілізації. Серед таких і депутат Тернопільської облради, директор школи із Заліщик Орест Винницький, він у минулому році виконував завдання у зоні АТО під Маріуполем у Широкіно.

– Ми повинні кожен раз бути готовими до захисту України. Ці збори надзвичайно необхідні. Моє переконання у тому, що кожен чоловік, у разі потреби, повинен знати де його зброя і що він повинен робити. У мене прекрасні завучі та вчителі, які мене постійно підтримують і розуміють, що я тут для того, аби був мир, – каже Орест Винницький.

У Тернопільському обласному військовому комісаріаті зазначають, що основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні. За словами військового комісара Тернопільського облвійськкомату полковника Володимира Катинського усі резервісти, яких викликали на збори, прибули у встановлені терміни.

– Впродовж десяти діб військовозобов’язані відпрацьовуватимуть тактичну підготовку, вогневу підготовку та здійснюватимуть вихід на рубіж і заняття позицій для виконання поставлених завдань, – наголошує полковник Володимир Катинський.

Василь Лабай,

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України,

Фото автора

Працівники СБУ з Тернополя відбули у район проведення АТО

Тернополянин сплатив штраф за незаконне працевлаштування узбека-нелегала