Тернополянин сплатив штраф за незаконне працевлаштування узбека-нелегала

Поділитися

5255e2aedaa542c5399962f238b61227Міграційники Тернопілля нагадують: відповідальність за порушення міграційного законодавства несуть не лише іноземці, а й громадяни України, які сприяють їхній незаконній реєстрації, оформленню документів на проживання чи навчання, прийняттю на роботу. За це нещодавно поплатився житель Тернополя.
Під час профілактичних відпрацювань у Тернополі працівники міграційної служби виявили 58-річного нелегального мігранта з Узбекистану. З’ясувалося, що чоловік не лише перебуває в Україні нелегально з 2015 року, а й працює на одній з торгових яток обласного центру без жодних на це дозвільних документів.
Неприємностями із законом розжилися обоє: і узбекистанець, і тернополянин, який незаконно працевлаштував іноземця.
16 серпня за рішенням Тернопільського міськрайонного суду іноземець був видворений з України.
Щодо працедавця посадові особи сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС склали адмінпротокол за статтею 206 КУпАП – надання громадянами іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів, сприяння їх незаконній реєстрації, оформленню документів на проживання чи навчання, прийняттю на роботу, а також надання інших послуг на порушення встановлених правил перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні і правил транзитного проїзду їх через територію України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Тернополянин вже сплатив адмінстягнення у розмірі 5100 грн.

Резервісти Тернопільщини вирушили на військові полігони

Держава фінансує 100% потреб шкіл відповідно до їх запитів