Серія 3-ох документальних фільмів Ucrazyans: свіжий рецепт демократії для нової України

Поділитися

111111111Відчуйте себе членом конкурсної комісії з відбору голови антикорупційної прокуратури, дізнайтесь про те, як протидіяли фальсифікаціям на виборах у Донбасі, долучіться до роботи координаційного центру реформ та поміркуйте разом з нами про зрушення — результати Революції Гідності.

Ucrazyans («Неймовірні українці») – серія документальних фільмів про сміливих людей, котрі відмовляються підкорятися існуючій реальності і об’єднуються, аби створювати нові правила життя для нашої країни. Покази фільмів про громадських активістів відбудуться у 10 містах України протягом першої половини вересня 2016 р., а у Тернополі 16 вересня о 19:00 у галереї Бункермузу (бульвар Т. Шевченка, 1).

ПротиДія (режисер — Сергій Андрушко)

За даними громадських опитувань, корупція залишається однією з найнагальніших проблем українського су- спільства. Великі сподівання на новостворені державні органи, покликані боротися з корупцією на найвищих рівнях. У фільмі Сергія Андрушко «Протидія» на наших очах розгортається історія боротьби за чесні анти- корупційні органи. Разом з головним персонажем фільму — Головою Центру протидії корупції Віталієм Ша- буніним — ми беремо участь у конкурсних інтерв’ю та засіданнях комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Сильні громади Донеччини (режисер — Дмитро Коновалов)

За результатами виборів 2015 року, в більшості підконтрольних Україні міст Донецької області до влади знову прийшли колишні представники Партії Регіонів. Нові депутати, які пройшли у міські ради, не володіють до- статніми знаннями, щоб успішно протистояти старим корупційним схемам. Головні герої фільму – Валентин Краснопьоров та Олександр Дмітрієв, активісти громадського руху «Сильні громади Донеччини» — навчають громадських активістів Донеччини контролювати місцеву владу, а нових депутатів – співпрацювати з активі- стами та боротися з корупцією.

Об’єднані реформами (режисер — Дмитро Тяжлов)

Яка з реформ є першочерговою на шляху розвитку нашої країни? Яким чином громадські організації можуть співпрацювати з державними органами заради реформ? Як законодавчо описати баланс відповідальності та незалежності суддів? Михайло Жернаков — головний експерт Реанімаційного Пакету Реформ з судової реформи, герой фільму Дмитра Тяжлова «Об’єднані реформами» — разом з колегами шукають відповіді на ці питання, а ми спостерігаємо за життям експерта та його команди, що випрацьовують спільну позицію, аби впливати на процес змін в країні.

Громада села Кути змогла потрапити у церкву

Тернополяни просять заборонити церквам проводити ранкову службу з допомогою гучномовців