13 листопада на Тернопільщині розпочнеться сезон полювання на лисиць

Поділитися

lysycaУ зв’язку з епізоотичною ситуацією в області щодо сказу, обласне управління лісового та мисливського господарства вживає заходи для зниження популяції червоної лисиці. 13 листопада офіційно розпочнеться сезон полювання (визначені норми – 0,5-1,0 гол. на 1 тис. га угідь). Таке рішення прийняли на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака.
Про епізоотичну ситуацію в області щодо сказу та шляхи її вирішення протягом 9-ти місяців поточного року доповів начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби Володимир Марків.
Серед проблемних питань – надмірна популяція на території області червоної лисиці, яка нерідко буває головним носієм вірусу сказу. Також під час засідання підняли питання браку вакцини для профілактики сказу у свійських тварин.
Враховуючи вищенаведене, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення виконувачів обов’язків начальників управлінь Держпродспоживслужби в районах та обласному центрі звернутися до керівників органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування з питанням виділення коштів на придбання вакцини для профілактики сказу на підконтрольних територіях.

22 жовтня на Тернопільщині відбулася масштабна посадка лісів

Тернопільська екологічна інспекція повідомляє так про свою роботу, ніби хоче нажитися