Тернопільська районна рада затягує судову справу із незаконним звільненням головного редактора “Подільського слова” Ганни Макух

Поділитися


Вчора у Тернопільському міськрайонному суді відбулося судове засідання у справі незаконного звільнення головного редактора газети “Подільське слово” Ганни Макух Тернопільською районною радою.

14580427_10207392759557502_868597736_nОскільки відповідач – представник районної ради не з’явився на засідання розгляд справи перенесли на 7 листопада.

Сьогодні ж судове засідання за іншим позовом Ганни Макух до районної ради про незаконно прийняте рішення не відбулося, оскільки суддя Сливка на лікарняному. Правда, якби суддя таки прийшов, засідання також би перенесли через відсутність представника райради.

Голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко (
Голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко (“Самопоміч”)

 

Виникає логічне питання: як могли мешканці Тернопільського району обрати таку недолугу владу?

На сесії 25 лютого депутати Тернопільської районної ради обрали 47-річного Миколу Михальчишина заступником голови Тернопільської районної ради. За пропозицією голови райради Андрія Галайка його підтримало 34 депутати. Микола МихальчишинДо обрання ляшкіст працював начальником відділу земельного кадастру у селі Петриків Тернопільського району. За даними сайту ЦВК, пан Михальчишин двічі обирався депутатом райради. В 2010 році був висунутий Українською Народною Партією, в 2015 році – Радикальною партією Ляшка
Заступник голови Тернопільської районної ради Микола Михальчишин. Представляє Радикальну партію Ляшка. На сесії 25 лютого цього року депутати Тернопільської районної ради обрали 47-річного Миколу заступником голови Тернопільської районної ради. За пропозицією голови райради Галайка його підтримало 34 депутати. До обрання ляшкіст працював начальником відділу земельного кадастру у селі Петриків Тернопільського району. За даними сайту ЦВК, пан Михальчишин двічі обирався депутатом райради. В 2010 році був висунутий Українською Народною Партією, в 2015 році – Радикальною партією Ляшка

Справа в тому, що газета “Подільське слово” серед районок області є доволі успішною, має непоганий тираж – 2 тисячі 300 примірників на тиждень. Точніше мала до серпня цього року, поки районні бюрократи не вирішили “хапнути” газету, яка йде у другій хвилі роздержавлення. Окрім приміщення газети, яка знаходиться на вулиці Бродівській у Тернополі, керівництво райради отримало повністю підконтрольну “трибуну” для свого піару. А на наступних виборах це їм точно знадобиться.

Ганна Макух відмовилась надавати керівництву Тернопільської райдержадміністрації зверстаний номер …” Таку вимогу ставив перед головним редактором голова РДА Олександр Похилий .

Таку незаконну вимогу ецилопи райдержадміністрації  які хотіли взяти на себе роль цензора, мотивував тим, що райрада виділяє “Подільському слову” 300 тисяч гривень на рік. Проте, бюджет газети на рік становив 1 мільйон гривень і газета успішно працювала. Тепер же обсяг районки зменшився, від “ручної” газети відмовились більшість рекламодавців.

Наслідком незаконного рішення райради стане необхідність виділяти з бюджету району ще 700 тисяч гривень, аби не втратила роботу нова редакторка, яка до того працювала лише рекламним агентом у бойовому листку Вадима Перця.

Майже анекдот про відкритість Тернопільської міської ради

Чиї інтереси захищає влада, розглядаючи питання енергетичного комплексу області?