Чиї інтереси захищає влада, розглядаючи питання енергетичного комплексу області?

Поділитися


Днями відбулась прес-конференція начальника управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації Василя Ясіновського. Враження від такого керівника аж зашкалюють. Як може керувати таким відповідальним сектором у житті області людина, яка не вміє грамотно побудувати кілька речень? З іншого боку, про яку роботу управління може йтися, якщо чиновники позбирали статистичні дані приватних підприємств і видають за свою роботу. ВАТ “Тернопільобленерго” вже 16 років не може скликати збори акціонерів, щоб вони відбулися. І це при тому, що 51% акцій стратегічної компанії володіє держава. Міноритарними акціонерами «Тернопільобленерго» є Григоришин та Ігор Коломойський, інші два контролює Ігор Суркіс.

Яким боком чиновники до ПАТ “Тернопільгаз” чи ТОВ “Тернопільгаз”?

Василь Ясіновський звітує, що “Тернопільобленерго” замінило 1258 опор, 94 кілометри проводів, 5 тисяч 258 лінійних ізоляторів… Та якби вони цього не зробили, то не отримали б своїх надприбутків. Це так само, якби швець не купив на ринку нитки чи майстер з ремонту взуття – цвяхів. Тільки там рентабельність закледане значно менша і тому не має в тому бізнесі суркісів, коломойських та інших синів Ізраїля.

Ще більше дивує, що чиновники піклуються про те, чи тернополяни справно розраховуються приватним компаніям за спожиті послуги. Чуєте? Не питають, наскільки якісно вони надали послуги платникам податків, завдяки яким вони отримують зарплату, а наскільки вдало приватні енергетики обдерли простий народ.

14620072_10207393134806883_784190799_n

Тернопільська районна рада затягує судову справу із незаконним звільненням головного редактора “Подільського слова” Ганни Макух

У селі Метенів на Зборівщині сусіди знущаються над старенькою